Vanilja-kaurarahka ja lämpimät marjat
15 min

Nappaa talteen!
Tämän vatsaa hellivän, c-vitamiinia ja kuitua sisältävän aamu- tai välipala on helppoa valmistaa ja maistuu koko perheelle.
| 400 g | (2 prk) vaniljarahkaa |
| 4 rkl | kaurahiutaleita |
| 200 g | marjasekoitusta (pakaste) |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | jauhettua kanelia |
- 1.
Lusikoi rahka kulhoon. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon.
- 2.
Kaada marjasekoitus paistinpannulle. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes marjat ovat lämmenneet. Sekoita hunaja ja kaneli joukkoon.
- 3.
Jaa kaurarahka annoskulhoihin ja lusikoi lämpimät marjat päälle.
Vanilja-kaurarahka ja lämpimät marjat
Tämän vatsaa hellivän, c-vitamiinia ja kuitua sisältävän aamu- tai välipala on helppoa valmistaa ja maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 prk) vaniljarahkaa |
| 4 rkl | kaurahiutaleita |
| 200 g | marjasekoitusta (pakaste) |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | jauhettua kanelia |
Valmistus
- 1
Lusikoi rahka kulhoon. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk) vaniljarahkaa 4 rkl kaurahiutaleita - 2
Kaada marjasekoitus paistinpannulle. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes marjat ovat lämmenneet. Sekoita hunaja ja kaneli joukkoon.
Määrä Ainesosa 200 g marjasekoitusta (pakaste) 2 rkl hunajaa 1/2 tl jauhettua kanelia - 3
Jaa kaurarahka annoskulhoihin ja lusikoi lämpimät marjat päälle.
Määrä Ainesosa 200 g marjasekoitusta (pakaste)
Ravintosisältö
88
Energiaa kcal
370
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
88
Energiaa kcal
370
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 prk) vaniljarahkaa, 0,5 tl Jauhettua kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























