Mittaa glögin aineet kattilaan ja kiehauta. Peitä kattila kannella ja anna maustua noin 10 minuuttia.
Siivilöi glögi ja viimeistele omenakuutioilla, rusinoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Voit myös terästää vanilja-omenaglögin aikuiseen makuun.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
110
26
—
—
5,5 g
5,5 g
0,8 g
0,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Alitalon omenamehua,
3 rkl ruokosokeria,
1 cm pala tuoretta inkivääriä,
vaniljantanko halkaistuna,
2 kpl tähtianista,
2 kpl kanelitankoa,
Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna,
Punainen omena kuutioina,
4 rkl paahdettuja mantelilastuja,
Terästykseen calvadosta, konjakkia tai vaniljavodkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli