Vaniljainen luumukiisseli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljainen luumukiisseli

Vaniljainen luumukiisseli

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen luumukiisseli syntyy vain muutamasta aineksesta. Vaniljatanko tuo uutta makua perinteiseen jälkiruokaan.

Ainekset

100 g
kuivattuja, kivettömiä luumuja
5 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Sokeria

suurus

2 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele luumut. Pane vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja luumupalat kattilaan. Keitä, kunnes luumut pehmenevät eli noin 10 minuuttia. Jos vesi haihtuu, lisää 1 dl vettä.

100 g
kuivattuja, kivettömiä luumuja
5 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
2

Valmista suurus. Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko. Lisää suurus kaataen ja koko ajan sekoittaen. Kuumenna liedellä varovasti sekoittaen. Kun kiisseli sakenee, nosta heti pois liedeltä.Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei pinnalle muodostu kuorta.

2 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Vettä
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.