Vaniljainen luumukiisseli - Yhteishyvä

Vaniljainen luumukiisseli

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
5 kpl
Luumua
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 dl
Sokeria

SUURUS

2 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Vettä

Näin teet

1

Paloittele luumut ja poista kivet. Pane vesi, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja luumupalat kattilaan. Keitä, kunnes luumut pehmenevät eli noin 10 minuuttia. Jos vesi haihtuu, lisää 1 dl vettä.

5 kpl
Luumua
5 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
2

Valmista suurus. Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko. Lisää suurus kaataen ja koko ajan sekoittaen. Kuumenna liedellä varovasti sekoittaen. Kun kiisseli sakenee, nosta heti pois liedeltä.Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei pinnalle muodostu kuorta.

2 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Vettä
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.12.2004
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa