Vaniljainen marjapiirakka

Arvostele resepti
10 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Valmista ihana marjapiirakka, joka saa makua ja mehevyyttä vaniljajogurtista. Voit täyttää piirakan mustikoilla, vadelmilla tai niiden sekoituksella.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
150 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 kplkananmuna

Täyte

3 dlvaniljajogurttia
2 kplkananmunaa
1/2 dlsokeria
125 gpakastevadelmia
125 gpakastemustikoita
2 rklperunajauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    1 kplkananmuna
    1 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.

  3. 3

    Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvaniljajogurttia
    2 kplkananmunaa
    1/2 dlsokeria
    2 rklperunajauhoja
    125 gpakastevadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä