Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Varhaiskaalilaatikko karjalanpaistilihasta

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tuore kotimainen varhaiskaali on mitä parhain ainesosa myös kaalilaatikkoon. Uutta kulmaa kaalilaatikkoon saat korvaamalla perinteisen jauhelihan esimerkiksi lietolaisen Partasen lihatukun karjanpaistilihalla. Kokolihavaatii pidemmän kypsennysajan, mutta samalla myös kaali muhii sopivan pehmeäksi.

Ainekset

1 dl
esikypsennettyä ohraa
600 g
Partasen lihatukun karjalanpaistilihaa
Sipuli
1 rkl
ruokaöljyä
6 dl
lihalientä
2 rkl
siirappia
1 kg
kotimaista varhaiskaalia
3 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
meiramia
voita

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kypsennä ohra pakkauksen ohjeen mukaisesti.

1 dl
esikypsennettyä ohraa
2

Jos karjalanpaistiliha on isoina paloina, leikkaa palat pienemmiksi, noin 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Paista öljytyssä pannussa hienonnettu sipuli ja karjalanpaistilihat.

600 g
Partasen lihatukun karjalanpaistilihaa
1 rkl
ruokaöljyä
Sipuli
3

Lisää 2 dl lihalientä, siirappi sekä ohueksi siivutetut kaalit ja hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.

6 dl
lihalientä
2 rkl
siirappia
1 kg
kotimaista varhaiskaalia
3 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
meiramia
4

Sekoita joukkoon kypsennetyt ohrat, loppu lihaliemi ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 1½ tuntia 160 asteisessa uunissa. Paistamisen loppupuolella voit vielä kruunata laatikon muutamalla lastulla voita ja lisälorauksella siirappia.

voita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.