Varhaiskaalilaatikko karjalanpaistilihasta
Varhaiskaalilaatikko karjalanpaistilihasta
Yhteistyössä

Varhaiskaalilaatikko karjalanpaistilihasta

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tuore kotimainen varhaiskaali on mitä parhain ainesosa myös kaalilaatikkoon. Uutta kulmaa kaalilaatikkoon saat korvaamalla perinteisen jauhelihan esimerkiksi lietolaisen Partasen lihatukun karjanpaistilihalla. Kokolihavaatii pidemmän kypsennysajan, mutta samalla myös kaali muhii sopivan pehmeäksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 dlesikypsennettyä ohraa
600 gpartasen lihatukun karjalanpaistilihaa
sipuli
1 rklruokaöljyä
6 dllihalientä
2 rklsiirappia
1 kgkotimaista varhaiskaalia
3 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 tlmeiramia
voita

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä ohra pakkauksen ohjeen mukaisesti.

    MääräAinesosa
    1 dlesikypsennettyä ohraa
  2. 2

    Jos karjalanpaistiliha on isoina paloina, leikkaa palat pienemmiksi, noin 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Paista öljytyssä pannussa hienonnettu sipuli ja karjalanpaistilihat.

    MääräAinesosa
    600 gpartasen lihatukun karjalanpaistilihaa
    1 rklruokaöljyä
    sipuli
  3. 3

    Lisää 2 dl lihalientä, siirappi sekä ohueksi siivutetut kaalit ja hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.

    MääräAinesosa
    6 dllihalientä
    2 rklsiirappia
    1 kgkotimaista varhaiskaalia
    3 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    1 tlmeiramia
  4. 4

    Sekoita joukkoon kypsennetyt ohrat, loppu lihaliemi ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 1½ tuntia 160 asteisessa uunissa. Paistamisen loppupuolella voit vielä kruunata laatikon muutamalla lastulla voita ja lisälorauksella siirappia.

    MääräAinesosa
    voita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
9.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025