Vegaaniset karjalanpiirakat | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vegaaniset karjalanpiirakat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Karjalanpiirakat maistuvat ihan oikeilta vegaanisinakin.

Ainekset

taikina

1 1/2 dl
Ruisjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä
1 tl
Suolaa

puuro

7 dl
Vettä
2 dl
Puuroutuvaa riisiä
1 kpl
(2,5 dl) kauravalmistetta ("kermaa")
50 g
Margariinia (paistonkestävää, vegaanista)
1 tl
Suolaa

voitelu

50 g
Margariinia (vegaanista)
4 rkl
Soijajuomaa ("maitoa") tai kauravalmistetta ("kermaa")

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.

Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.

Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia.

Sulata margariini ja lisää soijajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.
 

Katso ohje: Munaton munavoi

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 16.8.2017
Muokattu: 27.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

377

90

2,3 g

0,6 g

14,9 g

0,7 g

1,2 g

1,9 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

7 dl Vettä,

50 g Margariinia (paistonkestävää, vegaanista),

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli