Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset karjalanpiirakat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Vegaanisten karjalanpiirakoiden riisipuuro keitetään kaurajuomaan ja piirakat voidellaan vegaanisella margariinilla.

Ainekset

Taikina

1 1/2 dl
Ruisjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä
1 tl
Suolaa

Puuro

7 dl
Vettä
2 dl
Puuroutuvaa riisiä
2 1/2 dl
(1 prk) kauravalmistetta ("kermaa")
50 g
Margariinia (vegaanista)
1 tl
Suolaa

Voitelu

50 g
Margariinia (vegaanista)
4 rkl
kaurajuomaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.

1 tl
Suolaa
1 dl
Vettä
1 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ruisjauhoja
2

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.

7 dl
Vettä
2 dl
Puuroutuvaa riisiä
1 tl
Suolaa
2 1/2 dl
(1 prk) kauravalmistetta ("kermaa")
50 g
Margariinia (vegaanista)
3

Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.

4

Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia. Sulata margariini ja lisää kaurajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.

50 g
Margariinia (vegaanista)
4 rkl
kaurajuomaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 1.7.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

115

481

4,8 g

1,6 g

15,5 g

0,9 g

1,3 g

1,9 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli