Vegaaniset karjalanpiirakat
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Vegaanisten karjalanpiirakoiden riisipuuro keitetään kaurajuomaan ja piirakat voidellaan vegaanisella margariinilla.
| Taikina | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| Puuro | |
| 7 dl | vettä |
| 2 dl | puuroutuvaa riisiä |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravalmistetta ("kermaa") |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 1 tl | suolaa |
| Voitelu | |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 4 rkl | kaurajuomaa |
- 1.
Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.
- 2.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.
- 3.
Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.
- 4.
Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia. Sulata margariini ja lisää kaurajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.
Vegaaniset karjalanpiirakat
Vegaanisten karjalanpiirakoiden riisipuuro keitetään kaurajuomaan ja piirakat voidellaan vegaanisella margariinilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
Puuro | |
| 7 dl | vettä |
| 2 dl | puuroutuvaa riisiä |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravalmistetta ("kermaa") |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 1 tl | suolaa |
Voitelu | |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 4 rkl | kaurajuomaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1 dl vettä 1 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl ruisjauhoja - 2
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 7 dl vettä 2 dl puuroutuvaa riisiä 1 tl suolaa 2 1/2 dl (1 prk) kauravalmistetta ("kermaa") 50 g margariinia (vegaanista) - 3
Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.
- 4
Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia. Sulata margariini ja lisää kaurajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia (vegaanista) 4 rkl kaurajuomaa
Ravintosisältö
115
Energiaa kcal
481
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
115
Energiaa kcal
481
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























