Vegaaniset karjalanpiirakat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Vegaanisten karjalanpiirakoiden riisipuuro keitetään kaurajuomaan ja piirakat voidellaan vegaanisella margariinilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

1 1/2 dlruisjauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1 dlvettä
1 tlsuolaa

Puuro

7 dlvettä
2 dlpuuroutuvaa riisiä
2 1/2 dl(1 prk) kauravalmistetta ("kermaa")
50 gmargariinia (vegaanista)
1 tlsuolaa

Voitelu

50 gmargariinia (vegaanista)
4 rklkaurajuomaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1 dlvettä
    1 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlruisjauhoja
  2. 2

    Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    2 dlpuuroutuvaa riisiä
    1 tlsuolaa
    2 1/2 dl(1 prk) kauravalmistetta ("kermaa")
    50 gmargariinia (vegaanista)
  3. 3

    Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.

  4. 4

    Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia. Sulata margariini ja lisää kaurajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia (vegaanista)
    4 rklkaurajuomaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
24.7.2018
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä