Veriappelsiinimimosat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Veriappelsiinimimosat

Veriappelsiinimimosat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Mimosa on klassinen brunssidrinkki. Tässä Börs Bar & Cafén Glen Dahlströmin suunnittelemassa reseptissä perinteiseen juomaan tuodaan vaihtelua veriappelsiinilla.

Ainekset

1 1/2 dl
tuorepuristettua veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmää)
3 dl
kuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa esim. Prosecco)
veriappelsiinin lohkoja (puolikuun muotoisia)
sokeria
vaniljasokeria

Valmistus

1

Purista veriappelsiineista mehu ja laita jääkaappiin jäähtymään. Tarvitset noin puolikkaan appelsiinin per drinkki.

1 1/2 dl
tuorepuristettua veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmää)
2

Leikkaa veriappelsiini siivuiksi ja siivut puolikuun muotoisiksi. Sekoita sokeriin vähän vaniljasokeria ja kääntele veriappelsiinit sokerissa.

veriappelsiinin lohkoja (puolikuun muotoisia)
sokeria
vaniljasokeria
3

Kaada kuohuviinilasiin 4 cl mehua ja n. 8 cl kuohuviiniä, leikkaa veriappelsiinisiivuun pieni viilto ja asettele lasin reunaan koristeeksi niin, että puolikuu roikkuu lasin sisäpuolelle ja on kosketuksessa juomaan.

3 dl
kuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa esim. Prosecco)
4

Tee halutessa koristelusta vielä hienompaa tekemällä veriappelsiinin kuoresta pitkä "nauha" ja pyöritä sitä esim. lusikan varren ympäri hetkeksi niin, että nauhasta tulee spiraalin muotoinen. Laita roikkumaan veriappelsiinin siivun päälle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.