Veriappelsiinimimosat
Veriappelsiinimimosat
Yhteistyössä

Veriappelsiinimimosat

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Mimosa on klassinen brunssidrinkki. Tässä reseptissä perinteiseen juomaan tuodaan vaihtelua veriappelsiinilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dltuorepuristettua veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmää)
3 dlkuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa esim. prosecco)
veriappelsiinin lohkoja (puolikuun muotoisia)
sokeria
vaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Purista veriappelsiineista mehu ja laita jääkaappiin jäähtymään. Tarvitset noin puolikkaan appelsiinin per drinkki.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dltuorepuristettua veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmää)
  2. 2

    Leikkaa veriappelsiini siivuiksi ja siivut puolikuun muotoisiksi. Sekoita sokeriin vähän vaniljasokeria ja kääntele veriappelsiinit sokerissa.

    MääräAinesosa
    veriappelsiinin lohkoja (puolikuun muotoisia)
    sokeria
    vaniljasokeria
  3. 3

    Kaada kuohuviinilasiin 4 cl mehua ja n. 8 cl kuohuviiniä, leikkaa veriappelsiinisiivuun pieni viilto ja asettele lasin reunaan koristeeksi niin, että puolikuu roikkuu lasin sisäpuolelle ja on kosketuksessa juomaan.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa esim. prosecco)
  4. 4

    Tee halutessa koristelusta vielä hienompaa tekemällä veriappelsiinin kuoresta pitkä "nauha" ja pyöritä sitä esim. lusikan varren ympäri hetkeksi niin, että nauhasta tulee spiraalin muotoinen. Laita roikkumaan veriappelsiinin siivun päälle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025