Veriappelsiinimimosat - Yhteishyvä

Veriappelsiinimimosat

Veriappelsiinimimosat
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Mimosa on klassinen brunssidrinkki. Tässä Börs Bar & Cafén Glen Dahlströmin suunnittelemassa reseptissä perinteiseen juomaan tuodaan vaihtelua veriappelsiinilla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 dl
tuorepuristettua veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmää)
3 dl
kuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa esim. Prosecco)
veriappelsiinin lohkoja (puolikuun muotoisia)
sokeria
vaniljasokeria

Näin teet

1

Purista veriappelsiineista mehu ja laita jääkaappiin jäähtymään. Tarvitset noin puolikkaan appelsiinin per drinkki.

1 1/2 dl
tuorepuristettua veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmää)
2

Leikkaa veriappelsiini siivuiksi ja siivut puolikuun muotoisiksi. Sekoita sokeriin vähän vaniljasokeria ja kääntele veriappelsiinit sokerissa.

veriappelsiinin lohkoja (puolikuun muotoisia)
sokeria
vaniljasokeria
3

Kaada kuohuviinilasiin 4 cl mehua ja n. 8 cl kuohuviiniä, leikkaa veriappelsiinisiivuun pieni viilto ja asettele lasin reunaan koristeeksi niin, että puolikuu roikkuu lasin sisäpuolelle ja on kosketuksessa juomaan.

3 dl
kuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa esim. Prosecco)
4

Tee halutessa koristelusta vielä hienompaa tekemällä veriappelsiinin kuoresta pitkä "nauha" ja pyöritä sitä esim. lusikan varren ympäri hetkeksi niin, että nauhasta tulee spiraalin muotoinen. Laita roikkumaan veriappelsiinin siivun päälle.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 13.11.2018
Jaa Somessa