Verigreippi-fenkolisalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Verigreippi-fenkolisalaatti

Verigreippi-fenkolisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Verigreippi ja fenkoli ovat täydellinen makupari ja niistä valmistettu raikas salaatti sopii lisukkeeksi esimerkiksi veriappelsiiniribseille. Salaatinkastikekin syntyy kätevästi verigreipin ylijääneiden osien mehusta.

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
fenkolia
2 kpl
verigreippiä (miedomman salaatin toivossa voi korvata veriappelsiinilla)

kastike

1 tl
dijon-sinappia
Puolikas valkosipulinkynsi
1 dl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 pkt rucolaa

Valmistus

1

Halkaise fenkolit ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

2 kpl
fenkolia
2

Fileoi verigreipit leikkaamalla ensin kuori pois ja sen jälkeen lohkomalla kalvojen välistä hedelmälihat.

2 kpl
verigreippiä (miedomman salaatin toivossa voi korvata veriappelsiinilla)
3

Purista greippien jämistä mehut talteen ja sekoita dijon-sinappiin ja raastetttuun valkosipulinkynteen.

1 tl
dijon-sinappia
Puolikas valkosipulinkynsi
4

Lisää mehuun ja sinappiin oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan vispaten ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita valmis kastike rucolaan, nostele salaatti lautaselle ja laita päälle verigreipin lohkot sekä fenkolisuikaleet.

1 dl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 pkt rucolaa
5

Voit tarjota verigreippi-fenkolisalaatin esimerkiksi veriappelsiinimaroinoitujen ribsien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 10.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1050

251

23,0 g

3,3 g

8,5 g

8,5 g

4,0 g

1,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl dijon-sinappia,

Puolikas valkosipulinkynsi,

suolaa,

pippuria,

2 pkt rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli