Halkaise fenkolit ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
Fileoi verigreipit leikkaamalla ensin kuori pois ja sen jälkeen lohkomalla kalvojen välistä hedelmälihat.
Purista greippien jämistä mehut talteen ja sekoita dijon-sinappiin ja raastetttuun valkosipulinkynteen.
Lisää mehuun ja sinappiin oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan vispaten ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita valmis kastike rucolaan, nostele salaatti lautaselle ja laita päälle verigreipin lohkot sekä fenkolisuikaleet.
Voit tarjota verigreippi-fenkolisalaatin esimerkiksi veriappelsiinimaroinoitujen ribsien kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
251
1050
23,0 g
3,3 g
8,5 g
8,5 g
4,0 g
1,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl dijon-sinappia,
Puolikas valkosipulinkynsi,
suolaa,
pippuria,
2 pkt rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli