Verigreippi-fenkolisalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Verigreippi-fenkolisalaatti

Verigreippi-fenkolisalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Verigreippi ja fenkoli ovat täydellinen makupari ja niistä valmistettu raikas salaatti sopii lisukkeeksi esimerkiksi veriappelsiiniribseille. Salaatinkastikekin syntyy kätevästi verigreipin ylijääneiden osien mehusta.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
fenkolia
2 kpl
verigreippiä (miedomman salaatin toivossa voi korvata veriappelsiinilla)

KASTIKE

1 tl
dijon-sinappia
Puolikas valkosipulinkynsi
1 dl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 pkt rucolaa

Näin teet

1

Halkaise fenkolit ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

2 kpl
fenkolia
2

Fileoi verigreipit leikkaamalla ensin kuori pois ja sen jälkeen lohkomalla kalvojen välistä hedelmälihat.

2 kpl
verigreippiä (miedomman salaatin toivossa voi korvata veriappelsiinilla)
3

Purista greippien jämistä mehut talteen ja sekoita dijon-sinappiin ja raastetttuun valkosipulinkynteen.

1 tl
dijon-sinappia
Puolikas valkosipulinkynsi
4

Lisää mehuun ja sinappiin oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan vispaten ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita valmis kastike rucolaan, nostele salaatti lautaselle ja laita päälle verigreipin lohkot sekä fenkolisuikaleet.

1 dl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 pkt rucolaa
5

Voit tarjota verigreippi-fenkolisalaatin esimerkiksi veriappelsiinimaroinoitujen ribsien kera.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 10.7.2018
Muokattu: 12.11.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g34 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa23 g92 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1050 4198
Energiaa kcal251 1003

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl dijon-sinappia

  • Puolikas valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 pkt rucolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g34 g
Proteiinia2 g7 g
Rasvaa23 g92 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1050 4198
Energiaa kcal251 1003

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl dijon-sinappia

  • Puolikas valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 pkt rucolaa

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.