Vietnamilaiset rullat
Vietnamilaiset rullat
Yhteistyössä

Vietnamilaiset rullat

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
3 rklketjap manisia eli makeaa soijakastiketta
100 gsuppilovahveroita
1 rklöljyä
1 rklsoijakastiketta
100 gohuita riisinuudeleita
200 gkyssäkaalia
15 kplriisipaperiarkkia
n. 15 kpl
ituja
salaattia
minttua, thaibasilikaa, korianteria

maapähkinävoikastike:

2 dlmaapähkinävoita
3 rklhoisin-kastiketta
2 rkllimen mehua
1/2 dlsoijakastiketta
1 rklsokeria
1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlseesamiöljyä
½-1 dl vettä

Valmistus

  1. 1

    Fileoi kala, jos käytät kokonaista lohta tai kirjolohta. Leikkaa lohifileestä ohuita nahattomia viipaleita. Paista siivut kuumalla pannulla ja sudi molemmin puolin pintaan ketjap manisia. Anna jäähtyä.

  2. 2

    Paista suppilovahveroita öljyssä noin 5-10 minuuttia. Mausta sienet soijakastikkeella ja anna jäähtyä.

  3. 3

    Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

  4. 4

    Kuori kyssäkaali ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.

  5. 5

    Valmista rullat yksi kerrallaan. Täytä iso kulho vedellä ja käytä riisipaperiarkki vedessä. Asettele arkki leikkuulaudalle ja asettele melko lähelle reunaa muutama yrtin lehti, 1-2 suppilohvahveroa ja pala lohta. Asettele keskelle arkkia salaattia, riisinuudeleita, kyssäkaalia, ituja ja yrttejä. Kääri tiukalle rullalle aloittaen salaattipuolelta ja kääräisten lopuksi mukaan sienet ja lohi - näin ne jäävät kauniisti rullan pinnalle. Asettele rullat tarjolle niin, etteivät ne koske toisiaan, sillä riisipaperit tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni.

  6. 6

    Sekoita kaikki maapähkinävoikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat sopivan juoksevan rakenteen. Tarjoile kastike syysrullien dippikastikkeena.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025