Viikonlopun lihapata

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkarjalanpaistilihaa
2 rklvehnäjauhoja
2 rklöljyä
4 - 6 kplpientä sipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
2 kplporkkanaa
115 gkokonaisia säilykeherkkusieniä
3 3/4 dlpunaviiniä
3 dlvahvaa lihalientä
1 tlsuolaa
mustapippurirouhetta
1 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen

    herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1 ½-2 tunnin ajan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Suolaa, Mustapippurirouhetta, 1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä