Viikonlopun lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Viikonlopun lihapata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

700 g
Karjalanpaistilihaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
4 - 6 kpl
Pientä sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 kpl
Porkkanaa
115 g
Kokonaisia säilykeherkkusieniä
3 3/4 dl
Punaviiniä
3 dl
Vahvaa lihalientä
1 tl
Suolaa
Mustapippurirouhetta
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen

herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1 ½-2 tunnin ajan.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 8.9.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2710

647

45,8 g

16,8 g

9,5 g

3,5 g

2,3 g

32,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

Mustapippurirouhetta,

1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli