Vikkelä omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vikkelä omenapiirakka

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

75 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Kananmuna
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
3 kpl
Omenaa
2 rkl
Rouhittuja manteleita

päälle:

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita joukkoon sokeri, kerma, muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Asettele taikinalle omenanlohkot ja sirottele niille mantelirouhe. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita keskenään muna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos puolikypsän piirakan päälle. Kypsennä vielä uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.