Vispipuuro
Vispipuuro
Yhteistyössä

Vispipuuro

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteinen vispipuuro toimii joko lämpimänä tai vispattuna kylmänä. Itse poimituista marjoista valmistettuna vispipuuro on herkullisimmillaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
5 dlpuolukoita
3 dlhienoa sokeria
2 tlvaniljasokeria
1 tlsuolaa
2 dlvispikermaa
1 1/2 dl mannasuurimoita

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 10 minuuttia ja siivilöi.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    5 dlpuolukoita
  2. 2

    Lisää sokerit, suola ja kerma. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä vielä 5–10 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa tai nauti heti lämpimänä. Tarjoile vispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maidon kera.

    MääräAinesosa
    3 dlhienoa sokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlsuolaa
    2 dlvispikermaa
    1 1/2 dl mannasuurimoita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 1 1/2 dl mannasuurimoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
17.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025