Vispipuuro | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Vispipuuro

Vispipuuro

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen vispipuuro toimii joko lämpimänä tai vispattuna kylmänä. Itse poimituista marjoista valmistettuna vispipuuro on herkullisimmillaan.

Ruokavaliot

Ainekset

1 l
vettä
5 dl
puolukoita
3 dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl mannasuurimoita

Näin teet

1

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 10 minuuttia ja siivilöi.

1 l
vettä
5 dl
puolukoita
2

Lisää sokerit, suola ja kerma. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä vielä 5–10 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa tai nauti heti lämpimänä. Tarjoile vispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maidon kera.

3 dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl mannasuurimoita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 1.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1768

423

14,0 g

9,0 g

72,3 g

71,3 g

2,0 g

1,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl vaniljasokeria,

1 1/2 dl mannasuurimoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli