Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vispipuuro

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen vispipuuro toimii joko lämpimänä tai vispattuna kylmänä. Itse poimituista marjoista valmistettuna vispipuuro on herkullisimmillaan.

Ainekset

1 l
vettä
5 dl
puolukoita
3 dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl mannasuurimoita

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 10 minuuttia ja siivilöi.

1 l
vettä
5 dl
puolukoita
2

Lisää sokerit, suola ja kerma. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä vielä 5–10 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa tai nauti heti lämpimänä. Tarjoile vispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi maidon kera.

3 dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl mannasuurimoita

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

423

1768

14,0 g

9,0 g

72,3 g

71,3 g

2,0 g

1,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl vaniljasokeria,

1 1/2 dl mannasuurimoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli