Vohveliwrapit
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääräise rapeat vohvelit wrapeiksi ja täytä raikkaalla appelsiinirahkalla ja mansikoilla. Viimeistele valuttamalla päälle kinuskikastiketta. Paista maukkaat vohvelit helposti ohukais- ja vohveli-jauheesta.
| Vohvelitaikina | |
|---|---|
| 250 g | (1 ps) ohukais- ja vohvelijauhetta (kotimaista) |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| Appelsiinirahka | |
| 2 - 3 kpl | (veri)appelsiinia |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| 300 g | (1 rs) tuoreita mansikoita |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
| Paistamiseen | |
| juoksevaa rapsiöljyvalmistetta | |
- 1.
Sekoita vohvelijauhe ja leivinjauhe kulhossa kierrevatkaimella. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita rasva taikinaan. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
- 2.
Huuhtele ja kuori appelsiinit. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita rahka ja sokerit vaahtoon. Lisää appelsiinit nuolijalla käännellen.
- 3.
Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat.
- 4.
Kuumenna vohvelirauta ja sivele noin teelusikallinen rasvaa pinnoille sudilla. Annostele noin desilitra taikinaa vohvelia kohden ja paista kullankeltaisiksi.
- 5.
Kääri vohvelit tötteröiksi ja täytä appelsiinirahkalla sekä mansikoilla. Valuta päälle kastiketta.
Kääräise rapeat vohvelit wrapeiksi ja täytä raikkaalla appelsiinirahkalla ja mansikoilla. Viimeistele valuttamalla päälle kinuskikastiketta. Paista maukkaat vohvelit helposti ohukais- ja vohveli-jauheesta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Vohvelitaikina | |
| 250 g | (1 ps) ohukais- ja vohvelijauhetta (kotimaista) |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
Appelsiinirahka | |
| 2 - 3 kpl | (veri)appelsiinia |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 300 g | (1 rs) tuoreita mansikoita |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
Paistamiseen | |
| juoksevaa rapsiöljyvalmistetta | |
Valmistus
- 1
Sekoita vohvelijauhe ja leivinjauhe kulhossa kierrevatkaimella. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita rasva taikinaan. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) ohukais- ja vohvelijauhetta (kotimaista) 2 tl leivinjauhetta 5 dl vettä 1 dl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta - 2
Huuhtele ja kuori appelsiinit. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita rahka ja sokerit vaahtoon. Lisää appelsiinit nuolijalla käännellen.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl (veri)appelsiinia 2 dl (1 prk) vispikermaa 250 g (1 prk) maitorahkaa 2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 3
Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat.
Määrä Ainesosa 300 g (1 rs) tuoreita mansikoita - 4
Kuumenna vohvelirauta ja sivele noin teelusikallinen rasvaa pinnoille sudilla. Annostele noin desilitra taikinaa vohvelia kohden ja paista kullankeltaisiksi.
Määrä Ainesosa juoksevaa rapsiöljyvalmistetta - 5
Kääri vohvelit tötteröiksi ja täytä appelsiinirahkalla sekä mansikoilla. Valuta päälle kastiketta.
Määrä Ainesosa 1 dl kinuskikastiketta
Vinkki: Voit myös paistaa taikinasta kahdeksan ohukaista.
Hyvästi hävikki: Jos appelsiinirahkaa jää, nauti se välipalana.
Ravintosisältö
393
Energiaa kcal
1645
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,1 g
Hiilihydraatteja
16,4 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
393
Energiaa kcal
1645
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,1 g
Hiilihydraatteja
16,4 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta, juoksevaa rapsiöljyvalmistetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























