Ota taikinaan ja täytteeseen tulevat rasvat sekä kananmunat huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita munat, sokeri, kardemumma ja suola joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa muotoutua, vaivaa pehmeä rasva taikinaan. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa vielä työtasolla noin 10 minuuttia. Käytä tarvittaessa apuna hiukan jauhoja. Jauhota kulho, laita taikina takaisin kulhoon ja peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Sekoita täytteen voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään.
Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pötköiksi. Leikkaa molemmat pötköt noin 20 palaan. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja siirrä leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
Paina jauhotetulla sormella syvennykset pullien keskelle. Lusikoi koloihin jääkaappikylmää täytettä. Voitele pullien reunat munalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
169
708
5,2 g
2,2 g
25,9 g
6,2 g
1,0 g
4,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl kardemummaa,
1 kpl kananmuna voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli