Vuohenjuusto-punajuurivuoka - Yhteishyvä

Vuohenjuusto-punajuurivuoka

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Punajuuria
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Kuivattua minttua
1 tl
Rakuunaa
3 rkl
Hunajaa
1 kpl
(à 70 g) saksanpähkinöitä
300 g
Pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
Punasipuli

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään öljy, mausteet ja hunaja. Rouhi joukkoon saksanpähkinät. Kaada seos punajuuriviipaleiden joukkoon. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Lado uunivuokaan vuorotellen punajuuri-pähkinäseosta, vuohenjuustoa ja sipulirenkaita, toista uusi kerros. Kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.9.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa