Vuohenjuusto-sipulikeitto - Yhteishyvä

Vuohenjuusto-sipulikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Sokeria
3 rkl
Vehnäjauhoja
1 1/2 l
Lihalientä
1 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Timjamia
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
4 kpl
Reilua maalaisleipäviipaletta
100 g
Vuohenmaitojuustoa

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä isossa kattilassa muutama minuutti. Ripottele joukkoon sokeri ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia niin, että sipulit saavat hieman väriä.Lisää jauhot ja kääntele aineksia muutama minuutti. Lisää joukkoon lihaliemi, viini, laakerinlehti ja timjami. Anna keiton hautua 30 minuuttia välillä sekoittaen.Nosta laakerinlehti pois keitosta ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta leipäviipaleiden päälle viipaloitu vuohenjuusto. Anna leipien gratinoitua muutama minuutti kuumien grillivastusten alla uunissa. Jaa keitto soppakulhoihin ja pane leivät tarjolle keiton pinnalle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.9.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa