Vuohenjuusto-sipulikeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 tlsokeria
3 rklvehnäjauhoja
1 1/2 llihalientä
1 dlkuivaa valkoviiniä
1 kpllaakerinlehti
1 tltimjamia
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
4 kplreilua maalaisleipäviipaletta
100 gvuohenmaitojuustoa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä isossa kattilassa muutama minuutti. Ripottele joukkoon sokeri ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia niin, että sipulit saavat hieman väriä.Lisää jauhot ja kääntele aineksia muutama minuutti. Lisää joukkoon lihaliemi, viini, laakerinlehti ja timjami. Anna keiton hautua 30 minuuttia välillä sekoittaen.Nosta laakerinlehti pois keitosta ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta leipäviipaleiden päälle viipaloitu vuohenjuusto. Anna leipien gratinoitua muutama minuutti kuumien grillivastusten alla uunissa. Jaa keitto soppakulhoihin ja pane leivät tarjolle keiton pinnalle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025