Vuohenjuustopiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vuohenjuustopiirakka

???
Annokset
8
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pakastepiirakkataikinaa

TÄYTE:

300 g
Parsakaalia
10 kpl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
200 g
Chevre- eli vuohenjuustoa

Näin teet

1

Irrota parsakaalista kukat ja höyrytä ne puolikypsäksi mikrossa tai kattilassa. Käytä varret vaikkapa kasvissosekeittoon tai kasvispihveihin. Paloittele aurinkokuivatut tomaattiviipaleet kolmeen osaan. Sekoita ruokakerman joukkoon kanamunat, suola ja mustapippuri. Viipaloi vuohenjuusto. Painele sulanut piirastaikina voideltuun, pyöreään vuokaan. Nosta pinnalle parsakaalit, tomaatinpalat ja vuohenjuusto. Kaada päälle kerma-kananmunaseos ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 12.7.2006
Muokattu: 16.5.2019