Yrttikuorrutettu kalkkunafilee - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttikuorrutettu kalkkunafilee

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 1kg)kevyesti suolattu kalkkunan rintafilee

MARINADI

1 kpl
Sitruunan mehu
3 rkl
Öljyä
2 kpl
Viipaloitua valkosipulinkynttä
2 tl
Yrttimausteseosta
1 tl
Rouhittua mustapippuria

KUORRUTUS

2 dl
Tuoreita yrttejä esim. basilikaa tai persijaa
1 dl
Vahvaa juustoraastetta
1 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
Marinointiliemi valkosipulinkynsineen
1 - 2 rkl
Oliiviöljyä

PAISTAMISEEN

Öljyä

Näin teet

1

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli.Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista.Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 30.1.2007
Muokattu: 17.5.2019