Yrttikuorrutettu kalkkunafilee

Nappaa talteen!
| 1 kg | kalkkunan rintafilee |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 kpl | viipaloitua valkosipulinkynttä |
| 2 tl | yrttimausteseosta |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kuorrutus | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 dl | vahvaa juustoraastetta |
| 1 kpl | vaaleaa paahtoleipää |
| marinointiliemi valkosipulinkynsineen | |
| 1 - 2 rkl | oliiviöljyä |
| Paistamiseen | |
| öljyä | |
- 1.
Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli.Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista.Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Yrttikuorrutettu kalkkunafilee
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kalkkunan rintafilee |
Marinadi | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 kpl | viipaloitua valkosipulinkynttä |
| 2 tl | yrttimausteseosta |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
Kuorrutus | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 dl | vahvaa juustoraastetta |
| 1 kpl | vaaleaa paahtoleipää |
| marinointiliemi valkosipulinkynsineen | |
| 1 - 2 rkl | oliiviöljyä |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Valmistus
- 1
Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli.Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista.Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












