Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi ja puolita viipaleet. Leikkaa paprika suikaleiksi. Pane kesäkurpitsa ja paprika uunivuokaan, lorauta päälle öljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Tee tomaatteihin pienet viillot. Kasta tomaatit pariksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Pane kasvikset ja oliivit kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada kasvisten päälle. Anna maustua yön yli. Ripottele päälle persiljasilppua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
801
191
16,5 g
2,3 g
8,0 g
7,8 g
2,0 g
0,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Murskattu valkosipulinkynsi,
0,5 tl Rosmariinia,
0,5 tl Timjamia,
0,5 tl Oreganoa,
0,5 tl Chilirouhetta,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli