Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttimarinoidut kasvikset

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Punainen paprika
8 kpl
Kirsikkatomaattia
1 dl
Kivettömiä oliiveja

Marinadi

1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Balsamico-viinietikkaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 kpl
Murskattu valkosipulinkynsi
1/2 tl
Rosmariinia
1/2 tl
Timjamia
1/2 tl
Oreganoa
1/2 tl
Chilirouhetta
1 tl
Suolaa
3 rkl
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi ja puolita viipaleet. Leikkaa paprika suikaleiksi. Pane kesäkurpitsa ja paprika uunivuokaan, lorauta päälle öljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tee tomaatteihin pienet viillot. Kasta tomaatit pariksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Pane kasvikset ja oliivit kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada kasvisten päälle. Anna maustua yön yli. Ripottele päälle persiljasilppua.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

801

16,5 g

2,3 g

8,0 g

7,8 g

2,0 g

0,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Murskattu valkosipulinkynsi,

0,5 tl Rosmariinia,

0,5 tl Timjamia,

0,5 tl Oreganoa,

0,5 tl Chilirouhetta,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli