Yrttimarinoidut kasvikset

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni kesäkurpitsa
1 kplpunainen paprika
8 kplkirsikkatomaattia
1 dlkivettömiä oliiveja

Marinadi

1 dloliiviöljyä
1/2 dlsitruunamehua
1/2 dlbalsamico-viinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 kplmurskattu valkosipulinkynsi
1/2 tlrosmariinia
1/2 tltimjamia
1/2 tloreganoa
1/2 tlchilirouhetta
1 tlsuolaa
3 rklpersiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi ja puolita viipaleet. Leikkaa paprika suikaleiksi. Pane kesäkurpitsa ja paprika uunivuokaan, lorauta päälle öljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

    Tee tomaatteihin pienet viillot. Kasta tomaatit pariksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Pane kasvikset ja oliivit kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada kasvisten päälle. Anna maustua yön yli. Ripottele päälle persiljasilppua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Murskattu valkosipulinkynsi, 0,5 tl Rosmariinia, 0,5 tl Timjamia, 0,5 tl Oreganoa, 0,5 tl Chilirouhetta, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä