Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 tapaa tuunata vaniljajäätelöä - tee superhelpot kesäherkut hetkessä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.5.2022
|
Muokattu: 30.5.2022
Kietaise keksin väliin, raidoita seepraksi tai tarjoile jäähileisen melonin kanssa – litran vaniljajäätelö taipuu moneen!

1. Jäätelökeksi eli whoopie

Jäätelöwhoopie on helppo ja hauskan näköinen herkku vaikka arkisen kesäillan jälkkärinä! Valitse whoopien kansiksi suosikki-cookiesi ja anna jäätelön pehmetä jääkaapissa puoli tuntia. Levitä reilu kerros jäätelöä kahden cookien väliin. Ripota reunoille nonparelleja ja pistä jäätelökeksit noin tunniksi pakastimeen.

2. Seeprajäätelö

Tee seeprajäätelöä lempparikastikkeesi avulla. Leikkaa vaniljajäätelö paksuiksi viipaleiksi ja taiteile pintaan seeprakuvio suklaa- tai lakukastikkeella. Pätki koristeeksi mustavalkoisia minttulakupatukoita.

3. Meloni-jäätelökulho

Lämpimällä säällä maistuu kulhollinen raikasta melonia ja jäätelöpaloja. Leikkaa melonit kuutioiksi ja pakasta niitä noin tunti. Melonit saavat pakastimessa ihanan sorbettimaisen rakenteen. Leikkaa jäätelö samankokoisiksi kuutioiksi kuin melonit, ja kokoa virkistävät jälkiruoat kuutioista sekä tuoreesta mintusta.

Katso lisää jäätelöntuunausvinkkejä ja pistä pystyyn jäätelöbaari!