4 hyvää syytä ostaa laputettu tuote | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punalaputettu tuote

4 hyvää syytä ostaa laputettu tuote

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 6.9.2018
Muokattu: 31.8.2020
Punaisella laputettuja tuotteita myydään S-ryhmän ruokakaupoissa vuosittain 50 miljoonaa kappaletta. Miksi niitä kannattaa ostaa?

1. Halvemmalla

Noin 900:ssa S-ryhmän ruokakaupassa myydään punaisella laputettuja tuotteita iltaisin 60 prosentin alennuksella. Muina aikoina laputetuista tuotteista saa 30 prosenttia alennusta. Lapun saavat elintarvikkeet, joissa on parasta ennen -päiväys tai viimeinen käyttöpäivä lähenemässä.

"Laputetut elintarvikkeet ovat täysin käyttökelpoisia. Parasta ennen -päiväyksellä merkittyjä tuotteitahan voi hyvillä mielin käyttää vielä päiväyksen umpeuduttuakin", kertoo vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman S-ryhmän vähittäiskaupasta.

2. Monipuolisempi ostoskori

Punaisia tarroja metsästämällä ruokakorin voi saada siis 60 prosenttia edullisemmin. Tai kassiin saa kerättyä monipuolisemmin tuotteita samalla hinnalla.

3. Innostu kokeilemaan

Alennuslappuja löytyy kaikista elintarvikeryhmistä paitsi hedelmistä ja vihanneksista. Alennus saattaa innostaa kokeilemaan uusia tuotteita tai tuoteryhmiä. Pelkän hinnan takia ei tuotetta kannata kuitenkaan kotiin viedä.

"Toivomme, että elintarvikkeita ostetaan aina vain tarpeeseen. Emme halua siirtää hävikkiä kaupoista koteihin," Forsman sanoo.

3. Osallistu hävikkitalkoisiin

Kaupalle punaiset laput ovat tärkeitä keinoja pienentää hävikkiä. Käyttökelpoista tavaraa ei kannata heittää pois. Laputettuja tuotteita myydään vuosittain 50 miljoonaa kappaletta. Myymälöissä ilta-ale on näkynyt konkreettisesti siten, että esimerkiksi biojäteastioita tarvitaan aiempaa vähemmän.

Testaa, oletko hävikkimestari?

Tästä pääset testiin, joka kertoo, miten osaat hallita hävikkiä