Kun kotikeittiöissä puhutaan suolasta, sillä tarkoitetaan natriumkloridia eli ruokasuolaa. Se koostuu noin 40-prosenttisesti natriumista ja 60-prosenttisesti kloorista. Yksi gramma suolaa sisältää noin 0,4 grammaa natriumia, jota ihminen tarvitsee nestetasapainon ylläpitämiseen sekä solujen perustoimintoihin. Osaa suoloista lisätään jodia. Jodin puute voi aiheuttaa kilpirauhasen liikakasvua eli struumaa. Pakkaustiedoista voi katsoa, onko suolaan lisätty jodia.
Kauppojen suolahyllystä löytyy vaihtoehtoja. Ruokasuolaa valmistetaan tavallisimmin merivedestä haihduttamalla tai maaperästä louhimalla. Kalliimpia merisuolahiutaleita käytetään ruoan viimeistelyyn, kun taas yleissuoloja käytetään ruoanvalmistukseen.