Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihanan juustoinen hatsapuri-leipä – joko olet kokeillut tätä georgialaista herkkua?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2020
|
Muokattu: 29.12.2020
Georgialainen hatsapuri on veneenmuotoinen leipä, joka täytetään juustolla ja kananmunalla. Lämpimänä tarjottuna simppeli yhdistelmä vie kielen mennessään!

Georgialaista kansallisruokaa

Georgialaisessa keittiössä rakastetaan tuhteja makuja. Liha, pavut ja kasvikset saavat seurakseen juustoa, pähkinöitä, korianteria ja muita yrttejä. Tunnetuimpiin ruokalajeihin kuuluvat pelmenejä muistuttavat khinkali-taikinanyytit sekä juustotäytteiset hatsapuri-leivät.

Hatsapureja on monia erilaisia. Leipä voi olla pyöreä tai veneenmuotoinen, juusto voi olla taikinan sisällä piilossa tai täytteenä pinnalla pizzan tapaan. Juusto on täytteistä yleisin, mutta hatsapurin taikinakuoresta voi löytyä myös kananmunaa tai papupataa.

Hatsapuri on helppo tehdä

Eksoottisesta nimestään huolimatta hatsapuri on herkku, jonka ainekset löytyvät pienemmästäkin lähikaupasta. Meidän reseptissämme hiivaleipätaikina saa täytteekseen kermaviilistä, fetasta ja mozzarellasta tehdyn seoksen. Kananmuna rikotaan leivän pinnalle vasta aivan paiston loppuvaiheessa, jotta keltuainen jää sopivan juoksevaksi.

Miten hatsapuri syödään?

Hatsapuri sopii täydellisesti jaettavaksi. Tarjoa sitä esimerkiksi alkupalana ennen höyryävän kuumaa keittoa tai osana runsasta aamiaista. Hatsapuri syödään niin, että jokainen syöjä repii leivästä paloja ja dippaa niitä juustoiseen täytteeseen. Tuo siis leipä pöytään uunituoreena, että täyte on dipattavan pehmeää!

Kokeile hittiherkkua!

Lisää maailman makuja