Georgialaiset hatsapurit | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Georgialainen hatsapuri

Georgialaiset hatsapurit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustopiiras, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Näissä uunissa paistetuissa hatsapureissa on täytteenä fetaa ja mozzarellaa. Kananmunat rikotaan pinnalle aivan paistamisen loppupuolella.

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Vettä
15 g
(1/3) pala hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja

täyte

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
250 g
Mozzarellajuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 kpl
(1 dl ) kermaviiliä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Persiljaa silputtuna
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna

pinnalle

4 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pizzataikinaa muistuttava pehmeä, mutta ei liian löysä taikina. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota 1 ½ tuntia.

15 g
(1/3) pala hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Vettä
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina huolellisesti ja jaa neljään osaan. Pyörittele palat palloiksi ja anna levätä liinan alla täytteen valmistamisen ajan.

3

Murenna feta kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, kananmuna ja kermaviili. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää persilja ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
250 g
Mozzarellajuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 kpl
(1 dl ) kermaviiliä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Persiljaa silputtuna
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
4

Kauli taikinapallot noin 20 cm:n pitkiksi soikeiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohjat leivinpaperin päälle pellille. Pyöritä pohjien pitkät reunat molemmin puolin rullalle, venytä ja nipistä päät hyvin kiinni.  Levitä täyte pohjien päälle.

5

Paista hatsapureja uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Nosta pelti uunista ja tee varovasti lusikalla pieni kuoppa kunkin piirakan täytteeseen. Valuta kananmuna kuoppaan. Valkuaista valuu väistämättä myös piirakoiden reunoille ja pellille, mutta se ei haittaa. Paista piirakoita vielä noin 5 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuaiset ovat edelleen pehmeitä. Viimeistele persiljalla ja mustapippurilla. Tarjoa hatsapurit lämpiminä.

4 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Persiljaa silputtuna
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.8.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3098

740

27,0 g

11,5 g

85,5 g

2,5 g

4,0 g

35,3 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Vettä,

15 g (1/3) pala hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

1 kpl Valkosipulinkynsi,

3 rkl Persiljaa silputtuna,

0,5 tl Mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli