Georgialaiset hatsapurit

arvosana5/5

(2)arviota
4 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustopiiras, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Näissä uunissa paistetuissa hatsapureissa on täytteenä fetaa ja mozzarellaa. Kananmunat rikotaan pinnalle aivan paistamisen loppupuolella.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvettä
15 g(1/3) pala hiivaa
1/2 tlsuolaa
1 rklrypsiöljyä
7 dlvehnäjauhoja

Täyte

1 kpl(200 g) fetajuustoa
250 gmozzarellajuustoraastetta
1 kplkananmuna
100 g(1/2 prk) kermaviiliä
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklpersiljaa hienonnettuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

4 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pizzataikinaa muistuttava pehmeä, mutta ei liian löysä taikina. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota 1 ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    15 g(1/3) pala hiivaa
    1/2 tlsuolaa
    1 rklrypsiöljyä
    7 dlvehnäjauhoja
    3 dlvettä
  2. 2

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina huolellisesti ja jaa neljään osaan. Pyörittele palat palloiksi ja anna levätä liinan alla täytteen valmistamisen ajan.

  3. 3

    Murenna feta kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, kananmuna ja kermaviili. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää persilja ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200 g) fetajuustoa
    250 gmozzarellajuustoraastetta
    1 kplkananmuna
    100 g(1/2 prk) kermaviiliä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kauli taikinapallot noin 20 cm:n pitkiksi soikeiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohjat leivinpaperin päälle pellille. Pyöritä pohjien pitkät reunat molemmin puolin rullalle, venytä ja nipistä päät hyvin kiinni.  Levitä täyte pohjien päälle.

  5. 5

    Paista hatsapureja uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Nosta pelti uunista ja tee varovasti lusikalla pieni kuoppa kunkin piirakan täytteeseen. Valuta kananmuna kuoppaan. Valkuaista valuu väistämättä myös piirakoiden reunoille ja pellille, mutta se ei haittaa. Paista piirakoita vielä noin 5 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuaiset ovat edelleen pehmeitä. Viimeistele persiljalla ja mustapippurilla. Tarjoa hatsapurit lämpiminä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
27.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä