Georgialaiset hatsapurit - Yhteishyvä

Georgialaiset hatsapurit

Georgialainen hatsapuri
Kappaleita
4
Ruokavalio
Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustopiiras, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Näissä uunissa paistetuissa hatsapureissa on täytteenä fetaa ja mozzarellaa. Kananmunat rikotaan pinnalle aivan paistamisen loppupuolella.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Vettä
15 g
(1/3) pala hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
250 g
Mozzarellajuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 kpl
(1 dl ) kermaviiliä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Persiljaa silputtuna
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna

PINNALLE

4 kpl
Kananmunaa

Näin teet

1

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pizzataikinaa muistuttava pehmeä, mutta ei liian löysä taikina. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota 1 ½ tuntia.

15 g
(1/3) pala hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Vettä
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina huolellisesti ja jaa neljään osaan. Pyörittele palat palloiksi ja anna levätä liinan alla täytteen valmistamisen ajan.

3

Murenna feta kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, kananmuna ja kermaviili. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää persilja ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
250 g
Mozzarellajuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 kpl
(1 dl ) kermaviiliä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Persiljaa silputtuna
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
4

Kauli taikinapallot noin 20 cm:n pitkiksi soikeiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohjat leivinpaperin päälle pellille. Pyöritä pohjien pitkät reunat molemmin puolin rullalle, venytä ja nipistä päät hyvin kiinni.  Levitä täyte pohjien päälle.

5

Paista hatsapureja uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Nosta pelti uunista ja tee varovasti lusikalla pieni kuoppa kunkin piirakan täytteeseen. Valuta kananmuna kuoppaan. Valkuaista valuu väistämättä myös piirakoiden reunoille ja pellille, mutta se ei haittaa. Paista piirakoita vielä noin 5 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuaiset ovat edelleen pehmeitä. Viimeistele persiljalla ja mustapippurilla. Tarjoa hatsapurit lämpiminä.

4 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Persiljaa silputtuna
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.8.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja86 g342 g
Proteiinia35 g141 g
Rasvaa27 g108 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj3098 12390
Energiaa kcal740 2960

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

  • 15 g (1/3) pala hiivaa

  • 0.5 tl Suolaa

  • 1 kpl Valkosipulinkynsi

  • 3 rkl Persiljaa silputtuna

  • 0.5 tl Mustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja86 g342 g
Proteiinia35 g141 g
Rasvaa27 g108 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj3098 12390
Energiaa kcal740 2960

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

  • 15 g (1/3) pala hiivaa

  • 0.5 tl Suolaa

  • 1 kpl Valkosipulinkynsi

  • 3 rkl Persiljaa silputtuna

  • 0.5 tl Mustapippuria rouhittuna

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.