- Vispikerma on kestävämpää. Pursotukset kannattaa tehdä vispikermalla, sillä se pitää muotonsa kuohukermaa paremmin. Lisää kestävyyttä kermavaahtoon voi tuoda maitorahkalla tai tuorejuustolla.
- Tylla tuo lisää mahdollisuuksia. Yksinkertaisimmillaan pursotukset voi tehdä muovipussilla, josta on leikattu yksi kulma pois. Pursotinpussi ja tyllat eli pursotinterät ovat tarpeen, jos haluat pursotuksesta tietyn mallisen, esimerkiksi nauhamaisen.
- Harjoitus tekee pursotusmestarin. Harva pursottaa heti ensimmäisellä kerralla täydelliset koristeet kakkuun. Siksi pursotusta kannattaa harjoitella etukäteen vaikka leivinpaperin tai leikkuulaudan päälle.

Kakun koristelu kermalla: katso vinkit erilaisiin pursotuksiin
Muista nämä, kun koristelet kakun kermalla
Koripunos, ruusut ja terälehdet
Katso videolta, miten koristelet kakun pinnan koripunoksella, ruusupursotuksilla tai terälehdillä. Tarvitset koristeluun pursotinpussin, kaksi erilaista tyllaa ja pikkulusikan.
Koripunosreuna, reunusketju ja kermavaahtokukat
Katso videolta, miten yhdistät samaan kakkuun koripunosreunan, reunusketjun ja kermavaahtokukat. Tarvitset koristeluun pursotinpussin ja kaksi erilaista tyllaa.