Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kakun koristelu kermalla: katso vinkit erilaisiin pursotuksiin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.5.2021
|
Muokattu: 2.9.2021
Ruusut, koripunos, petals-terälehdet – erilaisilla kermapursotuksilla saat kakuista ja muista leivonnaisista entistä kauniimpia. Kuorruta koko kakku suosikkityylilläsi tai yhdistele erilaisia pursotuksia kakun pintaan ja reunoille. Selkeillä videovinkeillämme onnistut varmasti!

Muista nämä, kun koristelet kakun kermalla

  1. Vispikerma on kestävämpää. Pursotukset kannattaa tehdä vispikermalla, sillä se pitää muotonsa kuohukermaa paremmin. Lisää kestävyyttä kermavaahtoon voi tuoda maitorahkalla tai tuorejuustolla.
  2. Tylla tuo lisää mahdollisuuksia. Yksinkertaisimmillaan pursotukset voi tehdä muovipussilla, josta on leikattu yksi kulma pois. Pursotinpussi ja tyllat eli pursotinterät ovat tarpeen, jos haluat pursotuksesta tietyn mallisen, esimerkiksi nauhamaisen.
  3. Harjoitus tekee pursotusmestarin. Harva pursottaa heti ensimmäisellä kerralla täydelliset koristeet kakkuun. Siksi pursotusta kannattaa harjoitella etukäteen vaikka leivinpaperin tai leikkuulaudan päälle.

Koripunos, ruusut ja terälehdet

Katso videolta, miten koristelet kakun pinnan koripunoksella, ruusupursotuksilla tai terälehdillä. Tarvitset koristeluun pursotinpussin, kaksi erilaista tyllaa ja pikkulusikan.

Koripunosreuna, reunusketju ja kermavaahtokukat

Katso videolta, miten yhdistät samaan kakkuun koripunosreunan, reunusketjun ja kermavaahtokukat. Tarvitset koristeluun pursotinpussin ja kaksi erilaista tyllaa.

Innostuitko pursotuksista? Katso kaikki Yhteishyvän kakkureseptit ja kokeile!