Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokeile tätä makuparia kesäpöytään! Lohimousselle löytyi täydellinen juoma

Ruoka ja juoma ovat yhdessä parhaimmillaan ”täydellinen match”, eli makuelämys on enemmän kuin osiensa summa. Maista lohimoussea viljaisen lagerin kanssa.

Lautasella ruisnappeja, joissa on lohimoussea. Taustalla peilistä heijastuu lasillinen olutta.
Lautasella ruisnappeja, joissa on lohimoussea. Taustalla peilistä heijastuu lasillinen olutta.
Teksti: Anne Ponkkonen
Kuvat: Reetta Pasanen
15.6.2025 | Päivitetty 15.6.2025

Kylmäsavulohesta valmistettu mousse on kesän luottotarjottava, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Se syntyy helposti smetanasta, maitorahkasta ja kylmäsavukirjolohesta – mausteeksi riittävät tilli, punasipuli, sitruunamehu ja ripaus pippuria. Raikas ja täyteläinen mousse sopii loistavasti ruisnappien päälle juhlapöytään, mutta maistuu taivaallisen hyvältä myös varhaisperunoiden kaverina kesäisellä illallisella.

Juomaparin valinnassa kannattaa vaihteeksi tarttua viinin sijaan olueen – hyvin valittu lager tuo ruoalle raikkautta ja tasapainoa aivan omalla tavallaan. Kylmäsavulohen lempeän savuiset ja suolaiset maut kaipaavat juomaa, joka raikastaa suun, mutta ei peitä ruoan hienovaraisia sävyjä.

Kylmäsavulohen lempeän savuiset ja suolaiset maut kaipaavat juomaa, joka raikastaa suun, mutta ei peitä ruoan hienovaraisia sävyjä.

Kotimaista Täysmallaslager 5,3 % on vaalea, mukavan viljainen lager, jonka maltillinen katkeruus ja pehmeä maltaisuus muodostavat erinomaisen parin lohimoussen täyteläisyydelle ja sitruksiselle hapokkuudelle.

Vaalean lagerin viljaisuus tukee ruisnappien makua ja keventää moussen rakennetta, ja kokonaisuus säilyy raikkaana ja miellyttävänä. Oluen hillitty humalointi ei riitele kalan aromien kanssa, vaan tuo makuun lempeää ryhtiä. Tämä makupari on parhaimmillaan kesähetkissä – olipa kyseessä illanistujaiset, noutopöytä tai rennompi juhlakattaus.

Katso lohimoussen resepti

Katso myös