Leivontavinkit: sokerikakkupohja | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivontavinkit: sokerikakkupohja

Leivontavinkit: sokerikakkupohja

Sokerikakkutaikinasta voi leipoa täytekakkupohjia, leivoksia, kääretorttuja ja makeita paistoksia. Onnistu sokerikakkupohjassa näillä ohjeilla.

Jaa Somessa
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK

Sokerikakkupohja

Perustaikinaan käytetään yhtä paljon munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Osan jauhoista voi korvata perunajauhoilla tai ohrakkaalla, jolloin leivonnaisesta tulee erityisen pehmeä.

Taikinaa voi maustaa muun muassa kaakaojauheella, kookoshiutaleilla, pähkinä- tai mantelirouheella.

Vinkkejä onnistumiseen

  • Voitele vuoka ja jauhota se ennen taikinan valmistamista, koska vaahdotettu taikina ei mielellään kestä odottamista ennen paistamista.
  • Parhaiten munat vatkautuvat huoneenlämpöisinä. Käytä sähkövatkainta tai yleiskonetta. Vaahto on valmista, kun se on sakeaa ja lähes valkoista ja sen pinnalla pysyy vatkaimista valuvalla vaahdolla piirretty kuvio.
  • Vatkaa puhtailla välineillä; rasvaiset vatkaimet estävät munien ja sokerin vaahtoutumisen.
  • Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet ensin keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
  • Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen, sillä vaahto laskeutuu kovasta sekoittamisesta.
  • Älä avaa uunia paistamisen ensimmäisinä kymmenenä minuuttina, sillä se voi aiheuttaa leivonnaisen laskemisen.
  • Kakun kypsyyden voi kokeilla pistämällä puutikun kakun keskiosaan. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Sokerikakkutaikina soveltuu esimerkiksi täytekakun pohjaksi.

Video: Sokerikakkupohja

Julkaistu: 5.7.2012
Muokattu: 6.8.2019
Jaa Somessa