Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin nostat kaupan valmislaatikot uudelle tasolle — kurkkaa joululaatikoiden tuunausvinkit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 21.11.2022
Aina ei tarvitse tehdä alusta asti itse. Tee kaupan valmislaatikoista helposti astetta maukkaammat muutamalla yksinkertaisella niksillä. Ohjeet pätevät 700 gramman valmislaatikoihin.

Aloita joululaatikoiden tuunaus siirtämällä kaupan valmiit laatikot kauniisiin, paistonkestäviin vuokiin. Mausta alla olevien neuvojen mukaan. Ripottele lopuksi päälle korppujauhetta ja lisää pari nokaretta voita. Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia ja tarjoile joulupöydässä.

Porkkanalaatikko + jouluiset mausteet

Sekoita porkkanalaatikkoon loraus kermaa ja hyppysellinen jouluisia mausteita, kuten kanelia, muskottipähkinää tai neilikkaa. Sekoita varovasti, että riisinjyvät eivät rikkoudu.

Lanttulaatikko + smetana

Mausta lanttulaatikko kermalla tai smetanalla ja lisää mukaan myös ruokalusikallinen siirappia. Porkkanalaatikon mausteet sopivat myös lanttulaatikkoon.

Perunalaatikko + voi

Valmiista perunalaatikosta ei saa imellettyä, mutta ihanan mehevää siitä tulee lorauksella kermaa tai nokareella voita. Imelletystä laatikosta tuttua makeutta saat vajaalla ruokalusikallisella siirappia.

Katso ohjeet kotitekoisiin laatikoihin

Saa oikaista! Katso kaikki vinkit stressittömään jouluun