Karpalofudge

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1,5 dl) glukoosisiirappia
2 rklsiirappia
2 1/2 dlsokeria
1/2 dlvettä
2 dlvispikermaa
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dltomusokeria
1 rklvettä
1 rklvaniljasokeria
1 1/2 dlsilputtuja kuivattuja karpaloita

Valmistus

  1. 1

    Sekoita paksupohjaisessa korkeareunaisessa kattilassa siirapit, sokeri ja vesi. Keitä täydellä teholla sekoitellen, kunnes lämpötila on 124 °C (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita kerma ja suola kattilaan (varo, seos kuohahtaa). Kuumenna 124 asteeseen sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 90 °C:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana. Sekoita vesi, tomusokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää sokeritahna ja karpalot voimakkaasti sekoittaen kuumaan massaan. Levitä massa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Leikkaa paloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 1 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä