Ruoka merkitsee minulle polttoainetta. Se ei erityisemmin kiinnosta minua, vaan tarvitsen sitä pysyäkseni pystyssä. Kun keskityn työhöni, voisi mennä vuorokausikin, etten muista syödä. Siksi olen päättänyt syödä kaavan mukaan aamiaisen, lounaan, illallisen ja iltapalan.
Ruokakaupassa ostan aina samat perusaineet: perunaa, vihanneksia, kalaa, omenia, maitoa, juustoa, ruisleipää ja maustamatonta jogurttia. Menen samaan kauppaan, koska muista en löydä mitään. Enkä tarvitse palvelua. Kauppa on minulle funktionaalinen paikka. Rakastan itsepalvelukassoja. Opin niiden käytön heti ja käytän niitä aina.
Ruokapöytään kutsun sekalaista ja eri-ikäistä sakkia. Tilaan aasialaista ruokaa catering-palvelusta. Se on kätevää, sillä safkat tuodaan kotiin lämpölaatikoissa kohtuuhintaan. Jos tulee enemmän väkeä, teen ruoat itse, koska se tulee halvemmaksi. Tykkään olla juhlien emäntä, jutella ja palvella.
Nautin siitä, kun saan suomalaisia marjoja. Mustikka on lempparini, sitten hilla ja puolukka. Syön niitä puuron ja jogurtin kanssa. Tilaan marjat Lapista veljeni vaimolta, joka poimii ne.
Suurin ruokaan liittyvä oivallukseni on keep it simple! Yksinkertainen ruoka on hyvää. Mausteina käytän vain suolaa ja pippuria. Haluan, että ruoka-aineet ovat lautasella selkeästi erikseen, jotta niiden maut pääsevät esille. Mössöistä en pidä. Kalan syön etikkaliemessä marinoituna tai soijakastikkeeseen kostutettuna perunan kera.