"Amarillo tunnetaan omista drinkeistään, erityisesti margaritoistaan. Siitä sain idean tuunata kakkua mansikkamargaritan avulla. Suklaa ja mansikathan kulkevat käsi kädessä", kertoo keittiöpäällikkö Jani Rosvall Rauman Amarillosta.
Katso alkuperäinen resepti: suussa sulava suklaakakku
Lisää suklaakakkuun mansikkamargaritaa näin:
Kiehauta kattilassa 1 dl sulatettuja mansikoita, 1 dl mansikkapyreetä, 2 cl tequila goldia ja ¼ limen mehu. Vatkaa mansikat rikki ja jäähdytä seos. Lisää se samaan aikaan taikinaan kuin jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Käytä 2 dl vehnäjauhoa alkuperäisen jauhomäärän sijaan. Tee toinenkin kuorrutus kakulle. Kuumenna kattilassa ½ dl kermaa ja sekoita siihen 100 g valkoista suklaata, ½ rkl voita tai margariinia sekä ripaus elintarvikeväriä. Lusikoi ensimmäisen kuorrutuksen päälle värjätty kastike pisteiksi. Tee marmorikuvio vetämällä lusikan päällä viivoja eri suuntiin.
- Vaihda väriä. Voit vaihtaa kakun väriä elintarvikevärillä mielialan tai tapahtuman mukaan. Esimerkiksi jouluna käy punainen, itsenäisyyspäivänä sinivalkoinen.
- Buustaa makuelämystä. Voit lisätä makuelämystä tuoreilla mansikoilla ja vaniljakastikkeella. Tai tarjoa kakku kuumana vaniljajäätelön kanssa.