Suosikkireseptin uusi tatsi: Suklaakakku mansikkamargaritalla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suosikkireseptin uusi tatsi: Suklaakakku mansikkamargaritalla

Suosikkireseptin uusi tatsi: Suklaakakku mansikkamargaritalla

Ay caramba, mikä kakku! Yhteishyvän perinteisen suklaakakun resepti sai Amarillon keittiöpäällikön käsittelyssä uuden ulottuvuuden mansikkamargaritasta.

Jaa Somessa
Teksti:
Marika Harjumaa
Kuvat:
SOK

"Amarillo tunnetaan omista drinkeistään, erityisesti margaritoistaan. Siitä sain idean tuunata kakkua mansikkamargaritan avulla. Suklaa ja mansikathan kulkevat käsi kädessä", kertoo keittiöpäällikkö Jani Rosvall Rauman Amarillosta.

Katso alkuperäinen resepti: suussa sulava suklaakakku

Lisää suklaakakkuun mansikkamargaritaa näin:

Kiehauta kattilassa 1 dl sulatettuja mansikoita, 1 dl mansikkapyreetä, 2 cl tequila goldia ja ¼ limen mehu. Vatkaa mansikat rikki ja jäähdytä seos. Lisää se samaan aikaan taikinaan kuin jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Käytä 2 dl vehnäjauhoa alkuperäisen jauhomäärän sijaan. Tee toinenkin kuorrutus kakulle. Kuumenna kattilassa ½ dl kermaa ja sekoita siihen 100 g valkoista suklaata, ½ rkl voita tai margariinia sekä ripaus elintarvikeväriä. Lusikoi ensimmäisen kuorrutuksen päälle värjätty kastike pisteiksi. Tee marmorikuvio vetämällä lusikan päällä viivoja eri suuntiin.

  • Vaihda väriä. Voit vaihtaa kakun väriä elintarvikevärillä mielialan tai tapahtuman mukaan. Esimerkiksi jouluna käy punainen, itsenäisyyspäivänä sinivalkoinen.
  • Buustaa makuelämystä. Voit lisätä makuelämystä tuoreilla mansikoilla ja vaniljakastikkeella. Tai tarjoa kakku kuumana vaniljajäätelön kanssa.
Julkaistu: 2.12.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa