Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suosikkireseptin uusi tatsi: Suklaakakku mansikkamargaritalla

Teksti:
Marika Harjumaa
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.12.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Ay caramba, mikä kakku! Yhteishyvän perinteisen suklaakakun resepti sai Amarillon keittiöpäällikön käsittelyssä uuden ulottuvuuden mansikkamargaritasta.

"Amarillo tunnetaan omista drinkeistään, erityisesti margaritoistaan. Siitä sain idean tuunata kakkua mansikkamargaritan avulla. Suklaa ja mansikathan kulkevat käsi kädessä", kertoo keittiöpäällikkö Jani Rosvall Rauman Amarillosta.

Katso alkuperäinen resepti: suussa sulava suklaakakku

Lisää suklaakakkuun mansikkamargaritaa näin:

Kiehauta kattilassa 1 dl sulatettuja mansikoita, 1 dl mansikkapyreetä, 2 cl tequila goldia ja ¼ limen mehu. Vatkaa mansikat rikki ja jäähdytä seos. Lisää se samaan aikaan taikinaan kuin jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Käytä 2 dl vehnäjauhoa alkuperäisen jauhomäärän sijaan. Tee toinenkin kuorrutus kakulle. Kuumenna kattilassa ½ dl kermaa ja sekoita siihen 100 g valkoista suklaata, ½ rkl voita tai margariinia sekä ripaus elintarvikeväriä. Lusikoi ensimmäisen kuorrutuksen päälle värjätty kastike pisteiksi. Tee marmorikuvio vetämällä lusikan päällä viivoja eri suuntiin.

  • Vaihda väriä. Voit vaihtaa kakun väriä elintarvikevärillä mielialan tai tapahtuman mukaan. Esimerkiksi jouluna käy punainen, itsenäisyyspäivänä sinivalkoinen.
  • Buustaa makuelämystä. Voit lisätä makuelämystä tuoreilla mansikoilla ja vaniljakastikkeella. Tai tarjoa kakku kuumana vaniljajäätelön kanssa.