Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tofu-kasvisburgeri

Tunnetko tofun?

Teksti:
Elina Jyväs
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.7.2013
|
Muokattu: 31.8.2020
Tofu valmistetaan soijapavuista. Se on hyvä proteiinin lähde etenkin kasvissyöjille. Miedon makuisena tofu imee itseensä hyvin makuja ja sopii erilaisiin ruokiiin.

Aasialaisista ruoista tuttu tofu on yleistynyt osaksi suomalaistakin ruoanlaittoa. Tofu valmistetaan kuorituista soijapavuista. Pavuista valmistetaan ensin soijamaitoa, joka juoksetetaan juuston tapaan ja siitä puristetaan ylimääräinen neste pois.

Tofu on hyvin miedon makuinen, mutta se imee itseensä tehokkaasti makuaineita. Marinoimalla tofun ensin esimerkiksi sitrusmehussa, soijassa ja öljyssä, saa ruokaan lisää makua. Tofun maustamiseen sopivat erinomaisesti erilaiset tuoreyrtit tai seesaminsiemenet, chili ja inkivääri.

Tofutuotteet löytyvät kaupasta yleensä juustojen vierestä. Maustamattoman tofun lisäksi sitä myydään yrttimaustettuna ja savustettuna.

Kiinteä tofu sopii viipaloituna tai paloiteltuna ja paistettuna vokkeihin, salaatteihin, burgereihin tai uuniruokiin. Pehmeä tofu toimii taas juomissa ja jälkiruoissa.

Tofu vastaa proteiinipitoisuudeltaan lihaa, kalaa tai broileria. Kokeile herkullista tofu-kasvisburgeria.

Tofun etuna on sen erinomainen ravintokoostumus. Kasviperäisenä se on myös laktoositon, kolesteroliton ja vähärasvainen. Rasvasta suurin osa on tyydyttymätöntä, sydänystävällistä rasvaa. Tofu sisältää proteiinin lisäksi paljon kalsiumia, rautaa ja sinkkiä, joten se täydentää hyvin maidotonta ja lihatonta ruokavaliota.

Lisää aiheesta