Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vehnäolut & joulutorttu, stout & jäätelö – 5 erikoista makuparia

Asiantuntija:
Anikó Lehtinen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Olut nautitaan usein sellaisenaan, mutta joskus kannattaa kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Löydä paras olut salmiakille tai popcornillekin.

Olutasiantuntija Anikó Lehtinen listasi Yhteishyvän pyynnöstä makupareja syysvalikoiman oluille.

  1. Salmiakki – Salmiakin seuraksi kannattaa valita porter tai tumma lager. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi TORNION JOULUPORTER tai TUMMA LAGER WELTENBURGER. Tummat oluet toimivat myös suklaan kaverina.
  1. Vaniljajäätelö  - Vaniljajäätelön pariksi sopii tumma, hieman makea porter kuten STOUT, GTON. Toinen hyvä vaihtoehto on brown ale, esimerkiksi MUFLONI SE TULI PIIPUN KAUTTA.
  1. Popcorn – Popcornille on tarjolla useita vaihtoehtoisia seuralaisia. Kokeile joko vaaleaa lageria kuten HOPI AMERICAN LAGER tai pilsiä kuten ERIKOIS OKTOBERFEST. Kolmas hyvä vaihtoehton on  pale ale, esimerkiksi JOULUAPULAINEN PALE ALE.
  1. Joulutorttu -  Joulutortun makupareina voi maistella makea alea, kuten KEISARI TALVIOLUT tai vehnäolutta, kuten TUOMAS HOPFENWEIZEN.
  1. Juusto – Kovien juustojen ja sinihomejuuston seuraksi sopivat ipa-oluet kuten hedelmäinen jenkkityylisesti humaloitu ipa, ALL OUT IPA tai MIKKELLER I WISH GLUTEENFREE. Myös maltainen olut, kuten SANTA OLAF CHRISTMAS ALE on mainio pari juustoille.

Oluet löytyvät S-ryhmän kaupoista.

Valtiotieteen maisteri Anikó Lehtinen on Olutliiton puheenjohtaja. Hänet tunnetaan juomatoimittajana, olutkirjailijana, opettajana ja radiotoimittajana.