Jos tarvitset yhden desilitran tai noin sata grammaa kirkastettua voita, mittaa pieneen kattilaan 130 grammaa tavallista voita. Säädä liesi keskilämmölle ja sulata voi. Sen jälkeen voisula saa kiehua pienesti poreillen noin kymmenen minuuttia. Kiehuessa siitä haihtuu vettä, minkä ansiosta voi ei räisky, kun sitä käytetään paistamiseen.

Voi ghee, mikä voi! Kirkastettua voita on yllättävän helppo tehdä – katso 3 työvaihetta!
Vaihe 1. Mittaa kattilaan vähän ylimääräistä voita
Vaihe 2. Anna heran laskeutua kattilan pohjalle
Siirrä voikattila pois liedeltä ja anna voin levätä muutaman minuutin ajan. Samea vaalea hera laskeutuu kattilan pohjalle ja läpikuultavan kirkas öljymäinen voi nousee pintaan. Kuori pinnalle muodostuvat vaahtopäät varovasti lusikalla pois. Paistamiseen käytetään vain kirkasta voisulaa.
Vaihe 3. Kaada kirkas osa voista toiseen astiaan
Nosta kattila vakaalla otteella pöydältä ja kaada kirkas osa voista varovasti toiseen astiaan. Jätä vaalea hera kattilaan. Ylimääräiseksi jäävän heran voit sekoittaa esimerkiksi leipä- tai pullataikinaan tai käyttää muussa ruoanlaitossa. Säilytä kirkastettu voi jääkaapissa.