Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yksi tuote kiilasi Omat ostot -listan kärkeen – eikä mikään ihme

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 4.10.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Moni S-kauppojen ostotietojaan tutkinut on hämmästellyt listan kärjessä keikkuvaa juustoa. Ei ihme, koska reilun 20 vuoden aikana suomalaisten juuston kulutus on yli kaksinkertaistunut.

Juuston syömisen kasvu selviää Luonnonvarakeskuksen ylläpitämästä Ravintotase-tilastosta. Vuonna 1990 suomalaiset söivät juustoa 12,7 kiloa vuodessa henkeä kohden, kun vuonna 2016 vastaava luku oli 26 kiloa.

Tämä näkyy myös S-kaupoista tehdyissä ostoksissa. Moni, joka on käynyt viime päivinä katsomassa S-ryhmän uudessa Omat ostot -palvelussa ostotietojaan, on huomannut, että eniten rahaa on kulunut juustoihin.

Taloutemme elää lähinnä juustolla.

Twitterissä muun muassa Sofia Husso (@Sohovi) kommentoi omia ostojaan näihin: "Mitä opin S-kanavan #omatostot -palvelusta: taloutemme elää lähinnä juustolla. Lohduttavaa huomata, ettei olla ainoita!"

Oskari Koskela (@kustaao): "@sryhma #omatostot palvelu on kyllä mahtava! Meillä 12kk top 3 ostot: Juusto, vihannekset ja vaipat. Ykkönen ei kyllä yllätä :)"_

Juuston kulutustaan ihmetteli myös Taloussanomien haastattelema Jan Ruusuvuori.

– Kyllä se kokoluokka yllätti. En olisi silloin arvannut, että niin paljon menee rahaa juustoon, Ruusuvuori toteaa artikkelissa.

Juustojen tuoteryhmään lasketaan perinteisten kermajuustojen lisäksi esimerkiksi tuorejuustot, raejuustot ja salaattijuustot, mutta myös tofut.

Tutki ostojasi ja ylläty

S-ryhmä on avannut asiakasomistajille palvelun, josta pääsee tutkimaan tuoteryhmä- ja tuotetasolla, mitä on ostanut vuoden aikana.

Ostotiedot näytetään tuoteryhmittäin, kuten juusto, vihannekset, oluet, tuore kala, suklaavalmisteet jne. Jokaisen tuoteryhmän sisältä pääsee tutkimaan tarkemmin, millaisia tuotteita on ostanut, millä summalla, kuinka monta kertaa, mistä kaupoista ja milloin.

Palvelussa pääsee näkemään vain henkilökohtaiset ostot.

Näin otat palvelun käyttöön:

  • Siirry osioon Bonus ja ostot > Omat ostot
  • Ota palvelu käyttöön tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla

Tästä on kyse