Apelsin- och lakritstryfflar
Hemgjorda tryfflar är ljuvligt goda! I dessa chokladtryfflar skapar apelsin och lakrits en fulländad smakkombination. Den unika delikatessen skapas av fyllig choklad, apelsinskal och lakritspulver.


20 stycken | Tillagningstid 20 min. + låt stelna 2 h
Ingredienser
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 apelsin (ekologisk)
1 dl vispgrädde
20 g smör
Garnering
2 msk lakritspulver
1 tsk kakaopulver
Hacka chokladsorterna och lägg i en bunke. Tvätta apelsinen och riv skalet (2 tsk).
Hetta upp grädden till kokpunkten. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i några minuter så att chokladen smälter. Tärna smöret och tillsätt det i choklad- och gräddblandningen. Rör om till en jämn och glansig massa med en slickepott. Tillsätt rivet skal och rör ner i smeten.
Täck skålen med plastfolie och låt massan stelna i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten, tills den är så fast att den går att rulla.
Forma små bollar av tryffelmassan med hjälp av en sked och händerna. Blanda lakrits- och kakaopulver. Rulla till sist tryfflarna i pulverblandningen. Om massan är för klibbig för att rullas, använd engångshandskar eller kyl händerna i kallt vatten och torka dem.
Tips: De färdiga tryfflarna står sig i en lufttät burk i kylskåp i cirka 2 veckor och i frysen i 3 månader.



