Apelsin- och lakritstryfflar

Hemgjorda tryfflar är ljuvligt goda! I dessa chokladtryfflar skapar apelsin och lakrits en fulländad smakkombination. Den unika delikatessen skapas av fyllig choklad, apelsinskal och lakritspulver.

Apelsin- och lakritstryfflar
Apelsin- och lakritstryfflar
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen, Yhteishyvä
5.11.2025 | Päivitetty 5.11.2025

20 stycken | Tillagningstid 20 min. + låt stelna 2 h

Ingredienser

100 g mörk choklad

100 g mjölkchoklad

1 apelsin (ekologisk)

1 dl vispgrädde

20 g smör

Garnering

2 msk lakritspulver

1 tsk kakaopulver

  1. Hacka chokladsorterna och lägg i en bunke. Tvätta apelsinen och riv skalet (2 tsk).

  2. Hetta upp grädden till kokpunkten. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i några minuter så att chokladen smälter. Tärna smöret och tillsätt det i choklad- och gräddblandningen. Rör om till en jämn och glansig massa med en slickepott. Tillsätt rivet skal och rör ner i smeten.

  3. Täck skålen med plastfolie och låt massan stelna i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten, tills den är så fast att den går att rulla.

  4. Forma små bollar av tryffelmassan med hjälp av en sked och händerna. Blanda lakrits- och kakaopulver. Rulla till sist tryfflarna i pulverblandningen. Om massan är för klibbig för att rullas, använd engångshandskar eller kyl händerna i kallt vatten och torka dem.

Tips: De färdiga tryfflarna står sig i en lufttät burk i kylskåp i cirka 2 veckor och i frysen i 3 månader.

Vad tyckte du om vårt svenskspåkiga innehåll?

Aiheet