Mintchokladtryfflar
Hemgjorda tryfflar är utsökta! Dessa chokladtryfflar får mintsmak och knaprig konsistens av Marianne-karamellkross.


20 stycken | Tillagningstid 20 min. + låt stelna 2 h
Ingredienser
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
20 g smör
2/3 påse (100 g) Marianne Crush
Garnering
1/3 påse (50 g) Marianne Crush
Hacka chokladsorterna och lägg i en bunke. Hetta upp grädden till kokpunkten.
Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i några minuter så att chokladen smälter. Tärna smöret och tillsätt det i choklad- och gräddblandningen. Rör om till en jämn och glansig massa med en slickepott. Tillsätt karamellkross och rör ner det i massan.
Täck skålen med plastfolie och låt massan stelna i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten, tills den är så fast att den går att rulla.
Forma små bollar av tryffelmassan med hjälp av en sked och händerna. Rulla till sist tryfflarna i karamellkross. Om massan är för klibbig för att rullas, använd engångshandskar eller kyl händerna i kallt vatten och torka dem.
Tips: De färdiga tryfflarna står sig i en lufttät burk i kylskåp i cirka 2 veckor och i frysen i 3 månader.



