Mintchokladtryfflar

Hemgjorda tryfflar är utsökta! Dessa chokladtryfflar får mintsmak och knaprig konsistens av Marianne-karamellkross.

Mintchokladtryfflar
Mintchokladtryfflar
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
5.11.2025 | Päivitetty 5.11.2025

20 stycken | Tillagningstid 20 min. + låt stelna 2 h

Ingredienser

100 g mörk choklad

100 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

20 g smör

2/3 påse (100 g) Marianne Crush

Garnering

1/3 påse (50 g) Marianne Crush

  1. Hacka chokladsorterna och lägg i en bunke. Hetta upp grädden till kokpunkten.

  2. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i några minuter så att chokladen smälter. Tärna smöret och tillsätt det i choklad- och gräddblandningen. Rör om till en jämn och glansig massa med en slickepott. Tillsätt karamellkross och rör ner det i massan.

  3. Täck skålen med plastfolie och låt massan stelna i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten, tills den är så fast att den går att rulla.

  4. Forma små bollar av tryffelmassan med hjälp av en sked och händerna. Rulla till sist tryfflarna i karamellkross. Om massan är för klibbig för att rullas, använd engångshandskar eller kyl händerna i kallt vatten och torka dem.

Tips: De färdiga tryfflarna står sig i en lufttät burk i kylskåp i cirka 2 veckor och i frysen i 3 månader.

Aiheet