Tryfflar med salt kola
Hemgjorda tryfflar är beroendeframkallande läckra. En liten nypa flingsalt gör den fylliga kolachokladen oemotståndlig.


20 stycken | Tillagningstid 20 min. + låt stelna 2 h
Ingredienser
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 dl (½ burk) kolasås
¼ tsk flingsalt
Garnering
2 msk kakaopulver
en nypa flingsalt
Hacka chokladsorterna och lägg i en bunke. Hetta upp kolasåsen till kokpunkten.
Häll den varma kolasåsen över chokladen och låt stå i några minuter så att chokladen smälter. Rör om till en jämn och glansig massa. Finfördela saltet mellan fingrarna och rör ner i massan.
Täck skålen med plastfolie och låt massan stelna i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten, tills den är så fast att den går att rulla.
Forma små bollar av tryffelmassan med hjälp av en sked och händerna. Rulla till sist tryfflarna i kakaopulver. Om massan är för klibbig för att rullas, använd engångshandskar eller kyl händerna i kallt vatten och torka dem. Lägg upp tryfflarna på ett serveringsfat och toppa med en nypa flingsalt.
Tips: De färdiga tryfflarna står sig i en lufttät burk i kylskåp i cirka 2 veckor och i frysen i 3 månader.



