Tryfflar med salt kola

Hemgjorda tryfflar är beroendeframkallande läckra. En liten nypa flingsalt gör den fylliga kolachokladen oemotståndlig.

Tryfflar med salt kola
Tryfflar med salt kola
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
5.11.2025 | Päivitetty 5.11.2025

20 stycken | Tillagningstid 20 min. + låt stelna 2 h

Ingredienser

100 g mörk choklad

100 g mjölkchoklad

1 dl (½ burk) kolasås

¼ tsk flingsalt

Garnering

2 msk kakaopulver

en nypa flingsalt

  1. Hacka chokladsorterna och lägg i en bunke. Hetta upp kolasåsen till kokpunkten.

  2. Häll den varma kolasåsen över chokladen och låt stå i några minuter så att chokladen smälter. Rör om till en jämn och glansig massa. Finfördela saltet mellan fingrarna och rör ner i massan.

  3. Täck skålen med plastfolie och låt massan stelna i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten, tills den är så fast att den går att rulla.

  4. Forma små bollar av tryffelmassan med hjälp av en sked och händerna. Rulla till sist tryfflarna i kakaopulver. Om massan är för klibbig för att rullas, använd engångshandskar eller kyl händerna i kallt vatten och torka dem. Lägg upp tryfflarna på ett serveringsfat och toppa med en nypa flingsalt.

Tips: De färdiga tryfflarna står sig i en lufttät burk i kylskåp i cirka 2 veckor och i frysen i 3 månader.

Aiheet