Ugnsbakad sötpotatis med rökt tofuröra
Vår ugnsbakade sötpotatis serveras med en läcker rökt tofuröra. Fyllningen innehåller granatäpple och rosmarin.


6 portioner | Tillagningstid 1 h. | Ugnstemperatur 200 °C
Ingredienser
3 stora sötpotatisar
1 msk rypsolja
½ tsk salt
Rökt tofuröra
1 pkt (300 g) kallrökt tofu
1 citron (ekologisk)
1 burk (57/35 g) kapris
1 ask (200 g) vegansk naturell färskost
½ dl vegansk majonnäs
½ tsk grovmalen svartpeppar
¼ tsk salt
Dessutom
1 granatäpple
rosmarin
Tvätta sötpotatisarna och dela dem på längden. Lägg sötpotatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla olja på snittytorna och krydda med salt. Stek i ugnen i 200 grader i cirka 45 minuter.
Smula ner tofun i en skål. Tvätta citronen, riv skalet (2 tsk) och pressa ur saften (1 msk). Häll av kaprisen. Blanda ingredienserna till röran i skålen. Låt stå och dra i kylskåp.
Dela granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål genom att knacka på skalet med en slev.
Bred ut tofuröra på de färdiga sötpotatisarna och toppa med granatäppelkärnor



