Hyödyllinen lenkkikaveri – esittelyssä 6 liikuntasovellusta - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyödyllinen lenkkikaveri – esittelyssä 6 liikuntasovellusta

Kätevä apulainen kuntoilijalle – esittelyssä 6 liikuntasovellusta

Älypuhelin taipuu moneen – myös kuntoilijan apulaiseksi. Esittelemme kuusi kuntoilijoille suunniteltua applikaatiota, joiden avulla juoksulenkistä saa enemmän irti.

Jaa Somessa
Teksti
Saku Schild
Kuvat
SOK

Älypuhelimien karttaohjelmat näyttävät satelliittipaikannuksen avulla tarkasti, missä puhelimen käyttäjä sijaitsee. Tämä sama teknologia osaa kertoa, kuinka pitkiä matkoja puhelimen kantaja kulkee ja kuinka nopeasti hän etenee.

Älypuhelimiin on suunniteltu tämän periaatteen pohjalta runsaasti erilaisia sovelluksia, joiden avulla juoksemisesta saa enemmän irti – ja joiden avulla lenkille lähteminen on hauskempaa. Sovellukset kertovat matkojen ja niihin käytetyn ajan lisäksi, montako kaloria lenkkeilijä on kuluttanut ja mitä uusia reittejä hän voisi kokeilla. Niiden avulla voi myös jakaa kuntoilukokemuksia sosiaalisessa mediassa.

Esittelemme kuusi mielenkiintoista juoksuohjelmaa. Applikaatiot on valittu listalle joko suosionsa, erikoisuutensa tai hyvän maineensa ansiosta. Ohjelmissa on paljon samaa, ja lopulta käyttäjälle sopivimman vaihtoehdon valitseminen on pitkälti makuasia.

Useimmista juoksuohjelmista on tarjolla sekä ilmaisversio että maksullinen premium-versio. Ilmaisversiot ovat usein kokeiluversioita, joissa ei ole mukana kaikkia sovelluksen ominaisuuksia tai kuntoilijalle esitetään käytön ohessa mainoksia.

Useimmista ohjelmista saa enemmän irti, jos käyttää puhelimeen erikseen kiinnitettävää sykemittaria tai aktiivisuusranneketta. Tällöin sovellukset osaavat esimerkiksi laskea juoksijan maksimisykkeen. 

Kaikki ohjelmat ovat tarjolla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Julkaistu: 6.3.2017
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa