Viisi vinkkiä hammaspesulle - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viisi vinkkiä hammaspesulle

Viisi vinkkiä hammaspesulle

Palauta mieleen vinkit hampaiden huolelliseen pesuun.

Jaa Somessa
Teksti
Marja Kasanen ja Yhteishyvän toimitus. Artikkelia on päivitetty 2.9.2016.
Asiantuntija
hammaslääketieteen lisensiaatti Leila Pakkasjärvi, Oral Hammaslääkärit Oyj
Kuvat
SOK
  1. Puhdista hampaat huolellisesti vähintään kahdesti päivässä fluorihammastahnalla ja pehmeällä hammasharjalla. Aamulla hampaat kannattaa harjata ennen aamiaista, eikä hampaita kannata harjata heti syömisen jälkeen.
  2. Suositeltu hampaidenharjausaika on kaksi minuuttia. Joissain sähköhammasharjoissa on ajastin, joka ilmoittaa kahden minuutin harjauksen täyttymisestä merkkiäänellä tai -valolla. Voit ottaa aikaa myös älypuhelimella tai muulla ajastimella, jos epäilet hosuvasi hammaspesulla.
  3. Aseta harjaspää hampaiden pinnalle noin 45 asteen kulmaan, jolloin myös ienrajat puhdistuvat paremmin ja hellävaraisemmin. Kuljeta harjaa hampaiden pinnoilla 30 sekunnin jaksoissa hammaslohko kerrallaan: oikeanpuoleiset ylähampaat, vasemmanpuoleiset ylähampaat, oikeanpuoleiset alahampaat ja vasemmanpuoleiset alahampaat. Malta puhdistaa purupintojen lisäksi posken ja kielen puoleiset pinnat.
  4. Käy hammasvälit läpi esimerkiksi hammaslangalla.
  5. Vaihda hammasharja noin kolmen kuukauden välein. Vanhaan harjaan alkaa kerääntyä bakteerikasvustoa ja harjakset väsyvät pikkuhiljaa, mikä vaikuttaa harjaustulokseen.
Julkaistu: 2.9.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa