Currysoppa med jordnötssmör
I den här milt värmande grönsakssoppan gömmer sig ett helt kilo grönsaker. Den krämiga buljongen, smaksatt med curry, får sin fyllighet från kokosgrädde och jordnötssmör.


4 portioner | Tillagningstid 30 min.
Ingredienser
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 blomkålshuvud
1 röd paprika
1 ask (200 g) körsbärstomater (Dulcita)
1 msk rypsolja
3 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 burk (2 dl) kokosgrädde
2 msk jordnötssmör
1 grönsaksbuljongtärning -(glutenfri)
1 burk (380/230 g) kikärter
(½ tsk salt)
Dessutom
1 kruka bladpersilja
Skala och finhacka lökarna. Skölj grönsakerna. Skär blomkålen i buketter. Dela de största buketterna. Tärna stjälken. Dela paprikan, ta bort kärnhuset och tärna. Skölj och skär blomkålen i buketter. Dela tomaterna.
Stek lök och currypasta i olja i 5 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna, vatten, kokosgrädde, jordnötssmör och buljongtärning. Koka i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Skölj och häll av kikärterna. Tillsätt kikärter i soppan och hetta upp. Smaka eventuellt av med salt.
Toppa soppan med finhackad persilja.





