Currysoppa med jordnötssmör

I den här milt värmande grönsakssoppan gömmer sig ett helt kilo grönsaker. Den krämiga buljongen, smaksatt med curry, får sin fyllighet från kokosgrädde och jordnötssmör.

Currysoppa med jordnötssmör
Currysoppa med jordnötssmör
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
5.8.2025 | Päivitetty 7.8.2025

4 portioner | Tillagningstid 30 min.

Ingredienser

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 blomkålshuvud

1 röd paprika

1 ask (200 g) körsbärstomater (Dulcita)

1 msk rypsolja

3 msk röd currypasta

5 dl vatten

1 burk (2 dl) kokosgrädde

2 msk jordnötssmör

1 grönsaksbuljongtärning -(glutenfri)

1 burk (380/230 g) kikärter

(½ tsk salt)

Dessutom

1 kruka bladpersilja

  1. Skala och finhacka lökarna. Skölj grönsakerna. Skär blomkålen i buketter. Dela de största buketterna. Tärna stjälken. Dela paprikan, ta bort kärnhuset och tärna. Skölj och skär blomkålen i buketter. Dela tomaterna.

  2. Stek lök och currypasta i olja i 5 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna, vatten, kokosgrädde, jordnötssmör och buljongtärning. Koka i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.

  3. Skölj och häll av kikärterna. Tillsätt kikärter i soppan och hetta upp. Smaka eventuellt av med salt.

  4. Toppa soppan med finhackad persilja.

Aiheet