Täyteläinen maapähkinävoi-currykeitto

arvosana5/5

(13)arviota
4 Annosta

20 min (josta 30 min aktiivista)

Lempeän lämmittävään kasviskeittoon sujautetaan kilo kasviksia. Currylla maustetun liemen täyteläisyyden salaisuus on kookoskermassa ja maapähkinävoissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplkukkakaali
1 kplpunainen paprika
200 g(1 rs) dulcita-tomaatteja
1 rklrypsiöljyä
3 rklpunaista currytahnaa
5 dlvettä
2 dl(1 prk) kookoskermaa
2 rklmaapähkinävoita
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
230 g(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
(½ tl suolaa)

Lisäksi

1 kplruukku lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Puolita isoimmat nuput. Kuutioi varsi. Puolita paprika, poista siemenkodat ja kuutioi. Puolita tomaatit.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplkukkakaali
    1 kplpunainen paprika
    200 g(1 rs) dulcita-tomaatteja
  2. 2

    Paista sipuleita ja currytahnaa öljyssä 5 minuuttia. Lisää loput kasvikset, vesi, kookoskerma, maapähkinävoi ja liemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

    MääräAinesosa
    3 rklpunaista currytahnaa
    1 rklrypsiöljyä
    5 dlvettä
    2 dl(1 prk) kookoskermaa
    2 rklmaapähkinävoita
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet keittoon ja kuumenna. Mausta halutessasi suolalla.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
    (½ tl suolaa)
  4. 4

    Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto patongin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku lehtipersiljaa

Vinkki: Mikäli tykkäät poltteesta, lisää keittoon 1 punainen chili. Lisää hienonnettu chili sipulien kanssa pannulle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl punainen paprika, 5 dl vettä, (½ tl suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.5.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä