Hyvä ja halpa kasvisruoka syntyy juureksista, satokauden kasviksista ja kuivakaapin perusaineista. Halvemman makaronilaatikon salaisuus on riittoisa ja hyvin säilyvä soijarouhe.

Raastepihvit
Hyvä ja halpa kasvisruoka syntyy juureksista, satokauden kasviksista ja kuivakaapin perusaineista. Halvemman makaronilaatikon salaisuus on riittoisa ja hyvin säilyvä soijarouhe.
Upota keittoon kaalia, juureksia, pakastekasviksia ja rikasta proteiinilla. Kotiin kannettu juusto kannattaa käyttää viimeistä murua myöten: käytä siis kannikatkin keittoihin makua tuomaan.
Kalaruoan ei tarvitse olla kallista! Valitse kilohinnaltaan edullisia kaloja, kuten pakastaseitiä, kotimaista silakkaa ja muita kulloinkin sesongissa olevia kaloja. Voimakkaan makuinen anjovis on kilohinnaltaan kalliimpaa, mutta pienempikin määrä tuo ruokaan reilusti makua.
Tarkkaile kaupassa punalaputettuja lihapaketteja, hauduta halvemmista lihoista maukas pata ja kokkaa kanaruokaa koipireisistä.
Pakastemarjoista syntyy helposti herkullisia jälkkäreitä. Puolukat ja mustaherukat ovat usein kilohinnaltaan muita marjoja edullisempia.