Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Broilerinkoivet uunissa

Broilerinkoivet uunissa

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Kanankoivet on kotiruokien kestosuosikki ja todella helppo arkiruoka. Kypsennä broilerinkoivet tomaattisella riisipedillä, niin koko ateria valmistuu uunissa yhdellä kertaa. Kiehauta vain liemi kattilassa ja lado kaikki ainekset uunivuokaan.

Ainekset

1 kg
(1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu)
4 dl
täysjyväriisiä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli
250 g
(1 pkt) kirsikkatomaatteja
6 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 tl
Curryjauhetta
2 rkl
rypsiöljy

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Levitä riisi laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Lisää liemeen hienonnetut sipulit, tomaattimurska ja curry. Kaada liemi riisille ja tasoita riisi. Lisää tomaatinpuolikkaat ja aseta broilerinkoivet päällimmäiseksi. Pirskota öljy broilerinkoiville.

4 dl
täysjyväriisiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
250 g
(1 pkt) kirsikkatomaatteja
6 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 tl
Curryjauhetta
1 kg
(1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu)
2 rkl
rypsiöljy
2

Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia, poista sitten kansi tai folio ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin ja broilerinlihan kypsyys ennen tarjoamista. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 18.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

637

2664

33,0 g

8,3 g

46,2 g

6,0 g

6,3 g

35,5 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Valkosipulinkynsi,

6 dl Vettä,

0,5 tl Curryjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli