Kanankoivet riisipedillä

arvosana3/5

(31)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kypsennä kanankoivet tomaattisella riisipedillä, niin koko ateria valmistuu uunissa kerralla. Kiehauta vain liemi kattilassa ja lado ainekset vuokaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu)
4 dltäysjyväriisiä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsipuli
250 g(1 pkt) kirsikkatomaatteja
6 dlvettä
2 kplkanaliemikuutiota
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 tlcurryjauhetta
2 rklrypsiöljy
(persiljaa)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä riisi laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Lisää liemeen hienonnetut sipulit, tomaattimurska ja curry. Kaada liemi riisille ja tasoita riisi. Lisää tomaatinpuolikkaat ja aseta broilerinkoivet päällimmäiseksi. Pirskota öljy broilerinkoiville.

    MääräAinesosa
    4 dltäysjyväriisiä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    250 g(1 pkt) kirsikkatomaatteja
    6 dlvettä
    2 kplkanaliemikuutiota
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    1/2 tlcurryjauhetta
    1 kg(1 pkt) broilerin koipi-reisiä (marinoitu)
    2 rklrypsiöljy
  2. 2

    Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia, poista sitten kansi tai folio ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin ja broilerinlihan kypsyys ennen tarjoamista. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Curryjauhetta, (persiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä