Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kettulapaset

Teksti:
Sara Palojärvi
Kuvat:
Sara Palojärvi
Julkaistu: 4.11.2013
|
Muokattu: 31.8.2020
Veikeitä lasten kettulapasia koristavat pienet hännät.
  • Koko: 110(130) cm
  • Lanka: Novita Nalle Taika (888 punainen) 50(50) g ja Novita Nalle (010 luonnonvalkoinen) 10(10) g
  • Sukkapuikot: 3 mm tai käsialan mukaan
  • Tiheys: s ja krs sileää neuletta = 10 cm
  • 1 o, 1 n -joustinneule: Neulo vuorotellen 1 s oikein ja 1 s nurin.
  • Sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki kerrokset oikein.

Kettulapasesta saa käsinuken, kun ketulle kirjoo silmät, kuonon ja korvat kämmenselän puolelle.

Oikean käden lapanen

Luo punaisella langalla 36(40)s ja jaa silmukat tasan neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikon välissä. Neulo 1 o, 1 n -joustinneuletta suljettuna neuleena 5(5) cm. Neulo sitten sileää neuletta 4(5) cm. Tee seuraavalla kerroksella peukalonkohta: Neulo 1. puikon alusta 6(8)s erivärisellä apulangalla. Siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo punaisella langalla kaikki 1. puikon silmukat. Neulo sileää neuletta 6(7) cm ja aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o, ylivetokavennus, ja 2. sekä 4. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 silmukkaa, 2 s o yhteen, 1 o. Toista kavennukset joka toinen kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 s. Katkaise lanka ja vie se silmukoiden läpi.

Peukalo

Poimi peukalonkohdan ympäriltä yhteensä 15(18)s ja jaa silmukat tasaan kolmelle sukkapuikolle. Pura apulanka pois. Neulo punaisella langalla sileää neuletta suljettuna neuleena 4(5) cm ja aloita sitten kärkikavennukset. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 o yhteen ilman välikerroksia, kunnes jäljellä on yhteensä 6 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.

Neulo vasemman käden lapanen oikean peilikuvaksi (peukalonkohta 4. puikon lopussa).

Häntä

Luo punaisella langalla 16 s ja jaa silmukat tasan neljälle puikolle. Neulo 2 krs oikein suljettuna neuleena. Tee ensimmäiset lisäykset seuraavalla kerroksella 1. ja 3. puikon alussa sekä 2. ja 4. puikon lopussa neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein. Toista lisäykset 5 krs välein yhteensä 3 kertaa. Kun kappaleen korkeus on 5 cm, vaihda lanka luonnonvalkoiseen. Neulo kavennukset lapasten kärkikavennusten tapaan.

Tee toinen häntä samoin.

Viimeistely

Päättele langanpäät huolellisesti. Ompele hännät lapasiin ranteen lähelle kämmenen ulkosyrjien puolelle.

Lisää lapasohjeita

Lisää aiheesta