Koreanska miso-hotdogs
Du gör läckra och enkla koreanska hotdogs med fyllig misomajonnäs och fräscha picklade grönsaker.


Tillagningstid 30 min. | Ugnstemperatur 180 °C
8 stycken
Ingredienser
8 (2 påsar) hotdog-bröd
8 knackkorvar
Snabbpicklade grönsaker
2 stora morötter
½ gurka
3 msk äppelcidervinäger
4 tsk socker
Misomajonnäs
1 ½ dl majonnäs
1 ½ msk misopasta
Dessutom
2 stjälkar salladslök, finhackade
Tillredning
Tillaga de snabbpicklade grönsakerna. Tvätta och skala morötterna. Skölj gurkan. Riv grönsakerna. Pressa överflödig vätska ur gurkan. Blanda vinäger och socker i en bunke. Blanda grönsakerna i vinäger- och sockerblandningen. Låt stå och dra i kylskåp.
Blanda majonnäs och miso. Låt stå och dra.
Hetta upp knackkorvarna på bakplåtspapper på en plåt i ugnen i 180 grader i 10 minuter. Lägg in bröden i ugnen och värm i ytterligare 2 minuter.
Bred misomajonnäs på bottendelen av hotdog-bröden, fyll med en knackkorv och picklade grönsaker och salladslök ovanpå.
Tips! Testa skojiga spiralknackkorvar: Stick en grillpinne i mitten av varje knackkorv i längdriktning ända igenom så rakt som möjligt. Skär i ytan av korven med en kniv med cirka 2 ½ cm mellanrum genom att samtidigt rulla pinnen bort från dig. Ta försiktigt bort pinnen och hetta upp knackkorvarna.




