Koreanska miso-hotdogs

Du gör läckra och enkla koreanska hotdogs med fyllig misomajonnäs och fräscha picklade grönsaker.

Korean miso hot dogs
Korean miso hot dogs
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
5.8.2025 | Päivitetty 7.8.2025

Tillagningstid 30 min. | Ugnstemperatur 180 °C

8 stycken

Ingredienser

8 (2 påsar) hotdog-bröd

8 knackkorvar

Snabbpicklade grönsaker

2 stora morötter

½ gurka

3 msk äppelcidervinäger

4 tsk socker

Misomajonnäs

1 ½ dl majonnäs

1 ½ msk misopasta

Dessutom

2 stjälkar salladslök, finhackade

Tillredning

  1. Tillaga de snabbpicklade grönsakerna. Tvätta och skala morötterna. Skölj gurkan. Riv grönsakerna. Pressa överflödig vätska ur gurkan. Blanda vinäger och socker i en bunke. Blanda grönsakerna i vinäger- och sockerblandningen. Låt stå och dra i kylskåp.

  2. Blanda majonnäs och miso. Låt stå och dra.

  3. Hetta upp knackkorvarna på bakplåtspapper på en plåt i ugnen i 180 grader i 10 minuter. Lägg in bröden i ugnen och värm i ytterligare 2 minuter.

  4. Bred misomajonnäs på bottendelen av hotdog-bröden, fyll med en knackkorv och picklade grönsaker och salladslök ovanpå.

Tips! Testa skojiga spiralknackkorvar: Stick en grillpinne i mitten av varje knackkorv i längdriktning ända igenom så rakt som möjligt. Skär i ytan av korven med en kniv med cirka 2 ½ cm mellanrum genom att samtidigt rulla pinnen bort från dig. Ta försiktigt bort pinnen och hetta upp knackkorvarna.

Aiheet