Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laatutietoisille pariskunnille: 5 vinkkiä kesätapahtumien Tallinnaan

Koostaja:
Miia Riihimäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Tallinna on vireä kaupunki, joka hurmaa monipuolisilla ja korkealaatuisilla tapahtumillaan. Kaupunkikulttuuriin kuuluvat niin kukat, taide, muoti kuin musiikki. Nämä viisi vinkkiä ovat hyvä alku kesäisen kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta nauttimiseen.

1. Tallinnan kukkaisfestivaali

Rannamäe Teen ja keskiaikaisen kaupunginmuurin rajaama Tornien aukio on kesäkuukausien ajan koti perinteeksi muodostuneelle puutarhasuunnittelufestivaalille. Kahdeksatta kertaa järjestettävä festivaali esittelee puutarha- ja maisemasuunnittelun trendejä ja ajattomia virtauksia virolaisten ja ulkomaisten tekijöiden voimin. Tänä vuonna Kukkien leikki -teemalla kulkevaan festivaaliin voi tutustua 26.8. saakka.

2. Runous ja ahdistus. Viktoriaaninen naiskuva ja muoti Aleksandr Vassiljevin kokoelman valossa -näyttely:

Baltian suurimmassa taidemuseossa Kumussa on esillä näyttely, joka on rautaisannos 1800-luvulla vallinneeseen muotisuuntaukseen. Sille oli tyypillistä muun muassa vannehameet, korsetit ja korkeat kaulukset. Aikakautta leimasi yläluokan piirissä tiukka tapakulttuuri ja kontrolli. Näyttely on Kumun sekä venäläistaustaisen muotivaikuttajan ja -historioitsijan Aleksandr Vassiljevin ja hänen nimeään kantavan säätiön yhteistyön tulosta. Esillä on 50 pukua ja 150 asustetta. Näyttely on avoinna 30.10. saakka.

3. Birgitta-festivaali

Birgitta-festivaali 11. – 21.8. on Tallinnan kesän kohokohtia. Se on säväyttävä yhdistelmä keskiaikaisen Pyhän Piritan luostarin raunioiden tunnelmaa ja modernia, laadukasta musiikkiteatteria. Elokuun pimenevissä illoissa kuullaan tänä vuonna muun muassa Mozartin romanttinen ooppera Così fan tutte sekä Carmen-oopperan traaginen tarina flamencon ja baletin kielin tulkittuna. Esitykset ovat viroksi, tekstitys englanniksi.

4. Tallinnan meripäivät

Näin monipuolista merellistä festivaalia ei Suomesta löydy. Tallinnan meripäivät 15.-17.7. on koko perheen ilmaistapahtuma, joka juhlistaa Viron suhdetta mereen. Samalla se on maan suurin meriaiheinen festivaali. Tapahtumat levittäytyvät eri puolelle kaupunkia Piritan jahtivenesatamasta, Lentosatamaan ja Kulttuurikattilaan. Ohjelma on monipuolinen: veneajeluita, alusvierailuita, konsertteja ja Tallinn Race-purjehduskilpailu tämänvuotisen viikinkiteeman hengessä.

5. Viikingit: todellisuus tarujen takana -näyttely

Viron suosituimmaksi museoksi sanotussa Lentosatamassa aukeaa elokuussa kattava viikinkiaiheinen näyttely. Viikingit: todellisuus tarujen takana -näyttely antaa vastauksia esimerkiksi siihen, pitääkö myytti 700-1000-luvuilla vaikuttaneiden viikinkien raakalaismaisuudesta todella paikkansa. Ruotsin historiallisen museon kokoamassa näyttelyssä voi tutustua yli 500 viikinkiaikaiseen löytöön. Joukossa on esimerkiksi viikinkien käyttämiä aseita ja taloustavaroita. Näyttely on avoinna 13.8. - 15.1.2017.

Risteilymatkan voit varata täältä.

Lisää aiheesta