Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suvi Luoma (vas.), Jyrki Sukula ja Jukka Kurttila toimivat kisan tuomareina tänäkin vuonna. Neljäs tuomari on S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Mäskikeksejä, kefiirijuomaa, härkäpaputofua... Suomalaisen Menestysreseptin avausjaksossa tuomarit ovat jälleen uusien makujen edessä

Teksti:
Juho Kahilainen
Kuvat:
Mediawan / Sari Soininen
Julkaistu: 20.11.2023
|
Muokattu: 15.1.2024
Tuomariston eteen marssitetaan kilpailijoita toisensa jälkeen. Vain viisi ideaa pääsee jatkoon ensimmäisestä jaksosta. Kenen tie jatkuu kohti tarkempaa tuotekehittelyä? Se selviää tiistai-iltana 21.11. kello 20 MTV:llä.

”Täytyy tulla sellainen tunne, että tässä on jotain tosi kiinnostavaa ja innostavaa. En tykkää kierrellä enkä kaarrella tai puhua pehmeitä. Suoraan asiaan rakkaudella ja tunteella”, Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila linjaa ohjelmassa tuomarointinsa perimmäistä olemusta.

S-ryhmän Sampo Päällysaho tarkastelee asiaa kaupan näkökulmasta.

”Mulle on tärkeää, että tuodaan sellaisia tuotteita kaupan hyllylle, joissa hintapiste on kohdallaan ja jotka erottuvat siellä kaupan hyllyssä”, hän pohtii.

Tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa jatkopaikkaa ruokainnovaatioillaan tavoittelevat mm. seuraavat kilpailijat:

  • Elintarviketieteilijä Pauliina Piuhola (Mäski Oy) tuo maisteltavaksi mäskistä ja siemenistä kuivapaistettuja keksejä.
  • Elintarvikeinsinööri Juhani Määttänen (Leipomo Rosten Oy) uskoo hävikkigranolaansa ja kerää kehuja sekä esiintymisestään että innostuksestaan.
  • Ruoan markkinoinnin parissa työskentelevä Jari Karlsson (Green Food Innovations Oy) sai inspiraation vaimoltaan ja pyrkii tekemään arjesta hivenen maistuvampaa.
  • Turkulainen Mitja Jakonen (Lapin Maria Oy) on luonut intohimolla Kesytön-kefiirijuomien sarjan. Maku on tuomariston mieleen.
  • Viime kaudella finaalista rannalle jäänyt Eetu Patronen (Herkkä Snacks Oy) luottaa savolaiseen hulluuteensa ja soijattomaan tofuunsa, joka valmistetaan härkäpavusta ja voidaan jäljittää kotimaiselle tilalle.
  • 25-vuotias cateringyrittäjä Erika Poussa (Bakerika Oy) kertoo leipomisen olevan hänelle kaikki kaikessa. Hänen suklaakeksinsä maistuvatkin tuomaristolle, mutta riittääkö se jatkopaikkaan?

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna voit seurata kuuden finalistin matkaa myös Yhteishyvän Menestysresepti Backstage -jaksoista, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Suomalainen Menestysresepti -kisan ovat aiemmin voittaneet...