Possu on Sivulan mukaan Mattila Bros. -lihanjalostamon selkeä päätuote. Saunapalvi on lyömätön klassikko, ja sitä se on ollut koko yrityksen 65-vuotisen historian ajan.
Voitokkaita Smokehouse-valmisruokia on kolme versiota. Savustettu possu on saanut rinnalleen kanan sekä kasvisversion, jossa proteiinin lähteenä on halloumijuusto.
Possun höysteenä on periamerikkalainen mac and cheese eli makaroni-juustopaistos. Kana tarjoillaan tomaattisen riisin ja halloumi juurespannun kanssa.
”Seuraan ja tutkin hyviä reseptejä ja makumaailmoja koko ajan. Eikä Ylöjärveltä tarvitse välttämättä lähteä isoon maailmaan, koska internetistä löytyy valtavasti ideoita”, Sivula kertoo.
Uusimpien tuotteiden kehitystyö alkoi hänen mukaansa jo pari kolme vuotta sitten.
”Olin seurannut pitkään sitä, miten savustuksen ja BBQ:n yhdistelmästä oli tulossa iso ilmiö Suomessa. Ja kun meillä kerran on puitteet savustaa neljä tonnia lihaa kerralla, miksemme olisi tarttuneet siihen.”
Pelkkä savu ei ole menestysreseptin avain.
Niinpä yritys rekrytoi Johannes Nykäsen, joka on kokki, keittiömestari, savustaja ja BBQ-ammattilainen samassa paketissa. Nyt hän on myös Smokehouse-aterioiden tuotekehittäjä.
Nykänen kertoo luoneensa makumaailmoja siitä asti, kun valmistui kokiksi reilu kymmenen vuotta sitten.
”Savustamisessa minua kiehtoo lihan mehevyys ja mureus sekä vaivannäkö hyvän maun puolesta.”
Nykänen sanoo, että uusissa resepteissä on läsnä hänen oma historiansa ja kaikki se, mitä hän on oppinut. Hänen mukaansa moni ymmärtää savustamisen väärin. Pelkkä savu ei ole menestysreseptin avain.
”Savu on vain yksi mauste. Kokonaisuuden pitää olla tasapainossa. Savun lisäksi lempimausteitani ovat esimerkiksi chili ja sipuli, ja kaikkia niitä löytyy uusista valmisaterioista.”